Remijem sa Lovćenom, šampion cilja novu titulu

"Ovo je tragedija za fudbal. Neću da kažem da je nepravda jer u fudbalu postoji i pravda", istakao Mojaš Radonjić
9 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 07:48h

U derbi meču 32. kola fudbaleri Sutjeske remijem protiv Lovćena (1:1), došli su na korak od zacrtanog cil - odbrane šampionske krune.

Naime, nakon što su propustili prvu meč loptu protiv Cetinjana, izabranici Dragana Radojičića naredne subote na svom terenu moraju dobiti Dečić, i time konačno otkloniti sve dileme o najboljem timu u državi.

Istina, aktuelni šampion nakon podjela plijena sa direktnim konkurentom nema za čim da žali, naprotiv trebalo bi da slavi, jer je Lovćen nadigrao aktuelnog šampiona.

Cetinjani su dominirali tokom svih 90. minuta, pa čak i u trenucima kada su imali igrača manje. I u takvom odnosu snaga bili su bolji, izjednačili i umalo srušili šampionske snove “plavo-bijelih”.

Prvu priliku imala je Sutjeska u 4. minutu, nakon što je Karadžić izveo slobodan udarac sa lijeve strane a u kaznenom prostoru dobro je reagovao Masato, čiji udarac uhvatio Perović.

Šest minuta kasnije Sutjeska je pronašla put do mreže - Karadžić je dodao Radonjiću, koji je iz okreta pogodio donji lijevi ugao Perovićevog gola.

Od tog trenutka domaćin je prepustio sredinu terena timu iz prijestonice i iz kontri pokušavao da uveća vođstvo, ali da je protivnik u par navrata bio spretniji, takva igra mogla je biti kažnjena.

U 18. minutu gosti su zaprijetili u akciji Brnovića, ali se Merdović u izglednoj prilici nije najbolje snašao.

U 30. minutu, Božović je izveo korner za Simovića, čiji je šut završio iznad prečke.

Pet minuta kasnije viđena je najbolja prilika na utakmici - Bogdanović je sa oko 20 metara šutirao a Janjušević odbio loptu na ivici peterca za Merdovića, čiji je šut golman ipak uspio zaustaviti.

U posljednjim sekundama prvog dijela kapiten Lovćena Tatar je uposlio Božovića, koji je oboren u kaznenom prostoru, ali na sreću domaćih Nikola Dabanović nije pokazao na bijelu tačku!

"Ovo je tragedija za fudbal. Neću da kažem da je nepravda jer u fudbalu postoji i pravda. Oni koji je trebalo da štite igru sve su upropastili, koji su to bili razlozi nemam pojma. U ovakvim uslovima skoro je nemoguće igrati. Od trenutka kada je Sutjeska dala gol bila je opstrukcija igre, nema lopte, nema ničega, nemam pojma koliko se igralo… Nije mi jasno zašto je to tako, nažalost ja to ne mogu promijeniti. Teško je bilo doći do prilika za gol, prostor je bio sužen, nedostajalo nam je malo mirnoće i koncentracije. Kada smo ostali sa igračem manje bili smo dominantni, logično onda i protivnik ima dovoljno prostora da nešto više uradi. Sa igrom koju je Sutjeska igrala protiv nas neka joj je Bog u pomoć. Moguće da su zbog grča igrali na ovaj način, sa druge strane, potpuno sam zadovoljan izdanjem mojih momaka. Kada dobro igrate ne morate ostvariti i dobar rezultat. O arbitraži nemam pravo da govorim, neka kažu nešto oni koji su ga poslali", rekao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Već u 47. minutu nastavka Sutjeska je bila blizu drugog gola - Jovović je odlično šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta zakačila nekog od igrača i završila je u korneru.

Svjesni da nemaju šta izgubiti gosti su hrabro izašli na polovinu Sutjeske i konstantno pritiskali domaćina. Ipak, kako je vrijeme „curilo“ Cetinjani su iz minuta u minut posustajali a stari - novi šampion polako se oslobađao pritiska.

Međutim, i pored svega u 70. minutu Merdović je iz daljine umalo poravnao rezultat.

A, strasti su se na terenu uzburkale u 74. minutu kada je Jovović u kaznenom prostoru faulirao Tatara, što je bio signal da akteri međusobno razmijene par udaraca.

Iako su ostali sa igračem manje u polju (isključen Vuk Martinović), Cetinjani su nastavili sa boljom igrom i u 78. minutu došli do izjednačenja - Draganić je ”lažnjakom“ poslao čuvara na zemlju a zatim majstorskim udarcem pogodio mrežu Janjuševića.

Sve dileme mogao je otkloni Darko Karadžić u 83. minutu, kada je u situaciji „jedan na jedan“ kao pobjednik izašao golman gostiju Perović.

Dva minuta kasnije na krilima publike Masato je odlično prošao po desnoj strani i odlično pogodio Vujovića, čiji je udarac prohujao iznad prečke.

U sudijskoj nadoknadi Lovćen je umalo „zaledio“ Bistricu kada je Merdović na drugoj stativi pogodio Draganića, ali je njegov udarac otišao preko prečke.

Bio je to okidač za publiku koja je počela klicati, “titula, titula!

"Zaista je previše da dozvolimo protivniku da nam da jeftin gol. No, na momcima je bio veliki pritisak. Morate da ih razumijete i shvatite, i čestitam im na hrabrosti i odvažnosti. Plan nije bio da se povučemo i da pustimo Lovćen da igra. Ipak, iz toga smo napravili tri šanse i bili u prilici da riješimo utakmicu. No, suđena nam je borba za titulu u zadnjem kolu. Neće biti lako protiv Dečića i šteta je da nijesmo završili posao u prvom poluvremenu sa Lovćenom. Ali, imali smo puno problema u posljednjih šest mjeseci i ovo je nagrada od boga što smo radili kvalitetno i pošteno. Psihološki pritisak učinio je da se protivnik vrati u meč. Odbranili smo se od jednog fantastičnog Lovćena, to je tim koji zaslužuje respekt. I pored svega, zadržali smo se na prvom mjestu, ostaje nam da se odmorimo i riješimo zadnji meč kako treba", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Sutjeska - Lovćen 1:1 (1:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2.500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović, Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Radonjić 10 - N. Draganić 83.

Sutjeska: Janjušević, Bečelić, Đurović, Ćuković, Stijepović, Jovović (Perošević), Stefanović, Nikolić, Karadžić (Poček), Masato, Radonjić (Vujović).

Lovćen: Perović, Radunović, Martinović, Tatar, Simović, Radović (N.Draganić), Merdović, Bogdanović (Perutović), Brnović, Kosović, Božović.

Galerija

Bonus video: