Fudbalska euforija trese Cetinje

Na isteku 101. godine postojanja, Fudbalski klub Lovćen je osvojio prvi trofej, za euforiju na Cetinju
6 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 18:38h

Na isteku 101. godine postojanja, Fudbalski klub Lovćen je osvojio prvi trofej. I ne planira da na tome stane - u taboru „crvenih” su proslavili pobjedu protiv Mladosti u finalu Kupa Crne Gore, ali su je već zaboravili, jer će se sjutra boriti i za drugi pehar, za titulu nacionalnog prvaka. I to u direktnom duelu sa liderom i aktuelnim prvakom Sutjeskom u Nikšiću...

A prijestonicu drma fudbalska euforija. To najbolje ilustruje slike sa utakmice na stadionu pod Goricom, gdje je više hiljada Cetinjana napravilo sjajnu atmosferu. Ništa manji spektakl nije viđen ni po dolasku fudbalera u grad, jer su ih na ulicama masovno pozdravljali navijači i mještani, kojima su puleni Mojaša Radonjića mahali iz otvorenog autobusa.

Meč u Podgorici imao je heroja - Draško Božović je u 48. minutu svoj tim doveo u vodstvo, što je izazvalo eksploziju oduševljenja na tribinama. Dan nakon najveće pobjede u klupskoj istoriji, bivši igrač Budućnosti, Mogrena, Mladosti, izraelske Hapoel Ber Ševe i slovenačkih Domžala ističe da je ona plod timskog duha i zajedničkog zalaganja, te da svi igrači imaju jednak udio u uspjehu.

"Presrećan sam što sam dio fudbalske bajke u crnogorskoj prijestonici. Kompletan tim je prezadovoljan. Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili. Doduše, smatram da je pobjeda mogla da bude i ubjedljivija, ali je najbitnije da smo donijeli trofej na Cetinje", kaže Božović.

U prvom dijelu igre njegov tim nije bio dovoljno konkretan da bi postigao gol, ali da je u nastavku viđena druga slika na terenu.

"Preokret u drugom poluvremenu je unio Dejan Bogdanović, a svi smo pružili 100 odsto mogućnosti, snage i volje kako bismo obradovali navijače. Posebno sam srećan i zato što sam postigao gol, ali to u ovom momentu nije toliko važno", smatra Božović.

Strijelac jedinog gola za Lovćen u finalu Kupa kaže da su navijači posebna priča.

"Ovom prilikom im se zahvaljujem u svoje i u ime čitave ekipe, jer su tokom cijele sezone bili uz nas, a u finalu su napravili ambijent za pamćenje. Nadam se da ćemo ih obradovati i u subotu u Nikšiću".

Tri dana nakon finala Kupa, Lovćen će igrati još jedno „finale” - utakmicu sa Sutjeskom u Nikšiću, a pobjeda bi im kolo prije kraja praktično osigurala tron. Cetinjani će i na stadionu kraj Bistrice imati podršku, jer će se navijači, baš kao i u Kupu, organizovano zaputiti ka Nikšiću.

"Zbog finala Kupa imamo malo vremena za odmor, ali to ne vidimo kao naročit problem. Znamo da moramo da pobijedimo u Nikšiću, želimo duplu krunu i svi mislimo isključivo o tom susretu. Daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Očekujem pun stadion i, naravno, mnogo navijača Lovćena. Potrudićemo se da ih ponovo obradujemo i da osvojimo još jedan veliki trofej", zaključio je Božović.

Tri dana nakon finala Kupa, Lovćen će igrati još jedno „finale” - utakmicu sa Sutjeskom u Nikšiću, a pobjeda bi im kolo prije kraja praktično osigurala tron. Cetinjani će i na stadionu kraj Bistrice imati podršku, jer će se navijači organizovano zaputiti ka Nikšiću.

Cetinje će slaviti sjutra

Sportska srijeda je protekla u znaku Cetinja. Na Dan nezavisnosti, Rukometni klub i Fudbalski klub Lovćen na izuzetan način krunisali su svoje sjajne sezone i time čestitali sugrađanima praznik. Kako su rukometaši prigrabili treću uzastopnu duplu krunu, a fudubaleri Kup, sa željom da i oni osvoje prvenstvo, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija prirediće u subotu veče proslavu tih uspjeha na Studentskom trgu.

Slavlje počinje nakon dolaska fudbalera iz Nikšića. Inače, ova proslava je odložena za subotu zbog trodnevne žalosti zbog tragičnih posljedica teških poplava u Srbiji.

Bonus video: