Petrovac i Lovćen bez golova

Ulog je bio preveliki da bi se treneri kockali. Potpuno očekivano, više računa vodilo se o defanzivi. Cilj je bio ne primiti gol.
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2014. 23:36h

Ono što se i moglo očekivati prije prvog polufinalnog meča, dobilo je svoj epilog. Odluka o putniku u veliko finale biće donijeta na Cetinju.

Ulog je bio preveliki da bi se treneri kockali. Potpuno očekivano, više računa vodilo se o defanzivi. Cilj je bio ne primiti gol.

Cetinjani su bolje otvorili meč i prvu priliku imali već poslije desetak minuta igre. Marko Draganić je lijepo loptu glavom spustio za Halilovića koji je šutirao visoko iznad prečke.

Uzvratili su domaći u 29, dva pokušaja Pejakovića blokirali su protivnički defanzivci. Monotoniju na terenu do kraja poluvremena prekinula je svađa pristalica oba kluba u loži stadiona, koja je vrlo brzo nakon verbalne rasprave i okončana.

"Mislim da smo odigrali dobar meč i da sa pravom možemo da se nadamo plasmanu u veliko finale. Bila je teška utakmica u kojoj je svaka greška mogla biti kobna. Na kraju nije bilo golova, a mi takav rezultat, uzevši u obzir to da se revanš igra na Cetinju možemo smatrati zaista pozitivnim", rekao je kapiten Cetinjana Nenad Brnović.

Izmjenom na poluvremenu Ivanović-Jablan, Malovrazić je najavio znatno ofanzivniji pristup u nastavku.

Prvu priliku, međutim, imali su gosti. I to najzreliju. Nikola Draganić sa svega desetak metara nije pogodio okvir nebranjenog gola Popovića. Gosti su prije toga tražili penal.

Petrovac se revanširao sedam minuta kasnije. Nakon lijepe akcije po desnoj strani i centaršuta Markovića , Pejaković je dobro šutirao, a goste je sigurne kazne spasao Marko Draganić koji je loptu izbacio sa gol linije. Dva minuta kasnije centrirao je Jablan, a napadač Jovović sa sedam metara, neometen, loptu glavom poslao iznad prečke.

"Očekivano tvrda i borbena utakmica. Svima je bilo jasno da ništa neće biti odlučeno poslije prvog meča, a da će konačna odluka pasti na Cetinju. Mislim da i mi imamo dobar rezultat, bez obzira što nismo trijumfovali na domaćem terenu", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

PETROVAC - LOVĆEN 0:0

Stadion: Pod Malim brdom. Gledalaca: oko 500. Sudija Nikola Dabanović (Podgorica) . Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Dejan Šaković ( Podgorica) . Žuti kartoni: Golubović (Petrovac), Božović i Vujović (Lovćen).

Petrovac: Popović 6,5 , Jovović 6,5 (od 87. Kacić), Grbović 6,5,Vojvodić 7, Golubović 6,5, Pejaković 6,5 , Marković 6,5, Čelebić 6,5, Šofranac 7, Martinović 6,5 (od 81. Leverda) , Ivanović 6,5 (od 46. Jablan 6,5).

Lovćen: Perović 7 , Radunović 6,5 , M.Draganić 7 , Simović 6,5, Ueda 6 (od 59. Perutović 6.5 ), Merdović 6,5, Halilović 6,5, Brnović 6,5 , Vujović 6,5 , Božović 7, N.Draganić 6,5 (od 76. Vujanović).

Galerija

Bonus video: