Luis Suares za gol ispred Ronalda, Mesi ih stiže

Urugvajac, koji je ove sezone u Premijer ligi postigao 29 golova, vodi za jedan gol u odnosu na Kristijana Ronalda, koji je i dalje na koti 28
5 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2014. 10:04h

Napadač Liverpula Luis Suares i dalje vodi trku za trofej "Zlatna kopačka", koji se dodjeljuje najboljem strijelcu evropskih liga.

Urugvajac, koji je ove sezone u Premijer ligi postigao 29 golova, vodi za jedan gol u odnosu na Kristijana Ronalda, koji je i dalje na koti 28. Suares ima dva boda prednosti, jer se broj golova množi sa koeficijentom 2, koji je dodijeljen najjačim evropskim ligama.

Na treće mjesto probio se Leo Mesi, koji je sa dva subotnja gola protiv Betisa stigao napadača Atletiko Madrida Dijega Kostu. Njih dvojica dali su po 25 golova i imaju koeficijent 50.

Na petom mjestu je, interesantno, napadač Red Bul Salcburga Honatan Sorijano, koji je ove sezone u Austrijskoj tip3-Bundes ligi postigao više golova i od Mesija i od Koste - 27, ali je slabije plasiran pošto je austrijskom šampionatu dodijeljen koeficijent 1,5, koji se množi sa brojem golova. Španski napadač tako je sakupio 40,5.

Galerija

Bonus video: