Mladost protiv Mogrena, Petrovac na Lovćen

Žrijebom je odlučeno da polufinalne parove čine Mladost - Mogren, Petrovac - Lovćen
62 pregleda 5 komentar(a)
Mladost, Foto: Estadio Deportivo
Mladost, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 03.04.2014. 11:56h

Mladost sa Mogrenom, Petrovac protiv Lovćena - parovi su polufinala Kupa Crne Gore.

Prve utakmice igraju se 9. aprila u 15.30 sati, revanši su 30. aprila u 16.30. Finalna predstava na programu je 21. maja na stadionu u Podgorici.

Upravo su Lovćen i Petrovac bili su rivali u finalu Kupa u sezoni 2008/09. Trofej je otišao u ruke Petrovčana golom Luke Rotkovića dva minuta prije kraja drugog produžetka, a još se pamte suze kapitena Vanje Tatara i njegovih sairača po završetku meča. Pet godina kasnije, Cetinjani su dobili šansu za revanš...

"Imamo negativnu tradiciju protiv Petrovca, ali sve to pada u vodu kada utakmica počne. Nisam imao posebne želje, jer ekipa koja cilja finale ne može da bira rivale", rekao je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Petrovčani smatraju da su dobili najtežeg rivala.

"Od svih ekipa u polufinalu, Lovćen trenutno igra u najboljoj formi. Smatram, ipak, da se sastaju ekipe približnog kvaliteta i da će odlučiti nijasne. Vjerujemo u plasman u finale", rekao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Mogren će protiv Mladosti tražiti plasman u treće finale nacionalnog Kupa, trofeja koji je osvojio u sezoni 2007/2008, kada je poslije penala bio bolji od Budućnosti.

Budvani su sada autsajderi, zbog velikih finansijskih problema koji su potresli klub. Fudbali su, međutim, nakon duže vremena juče primili po jednu platu, pa možda makar malo povrate motiv.

"Iskreno, bilo nam je sasvim svejedno koga ćemo dobiti za rivala, jer su sve tri ekipe izuzetno ozbiljne. Neće biti lako protiv Mladosti, koja je dovela novog trenera s kojim sam sarađivao dok sam bio u Lovćenu i koji će sigurno dobro posložiti ekipu. Nadamo se da ćemo biti bolji", kaže vezista Mogrena Milan Đurišić, nekadašnji fudbaler Mladosti.

Mladost nikada nije igrala u finalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja, ali zato igra drugo uzastopno polufinale. Prošle godine Podgoričani su eliminisani od gradskog rivala Budućnosti.

"Neće bit lako, respektujemo Mogren, uprkos svim problemima koje imaju. Bio sam dvije godine u Budvi, znam šta muči fudbalere, ali ti momci su profesionalci i sigurno će dati sve od sebe da nas eliminišu. Igraju se dvije utakmice i pobjednik neće biti poznat nakon 90 minuta. Moramo da damo sve od sebe", ističe Goran Burzanović, vezista Mladosti.

Bonus video: