Runi ostaje za rekordnih 70 miliona funti

Ukoliko se ispostavi da su informacije o visini ugovora tačne, Runi će postati najplaćeniji fudbaler u istoriji Premijer lige
0 komentar(a)
Runi i Mojes, Foto: Reuters
Runi i Mojes, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2014. 11:16h

Vejn Runi je pristao na novi ugovor sa Mančester junajtedom, prenose engleski mediji.

Prema tim izvorima, Runi će potpisati ugovor vrijedan 70,2 miliona funti za četiri i po sezone i tako ostati na „Old trafordu“ bar do juna 2018. godine.

Ukoliko se ispostavi da su informacije o visini ugovora tačne, Runi će postati najplaćeniji fudbaler u istoriji Premijer lige.

Već nekoliko sedmica je bilo izvjesno da će Runi potpisati novi ugovor, pošto je otkriveno i kakvim potezima se Dejvid Mojes koristio da bi to obezbijedio.

Škot je engleskom fudbaleru otkrio sve planove tokom prelaznog roka, a Runi je navodno među prvima saznao za transfer Huana Mate iz Čelzija.

Takođe, napadač šampiona Engleske je imao razgovore sa Mojesom i izvršnim direktorom Edom Vurvardom o njihovoj viziji kluba u narednom periodu, što je potpuno suprotno situaciji kada je ser Aleks Ferguson bio na klupi „crvenih đavola”.

Takođe, zbog odlaska Nemanje Vidića iz Junajteda, gotovo je izvjesno da će Runiju biti ponuđena kapitenska traka.

Odlični napadač je prošlog ljeta bio u centru pažnje, jer se dugo pričalo o njegovom odlasku u Čelsiju, a Ferguson je rekao da je napadač ponovo tražio da napusti “Old traford”.

Runi je u Mančester junajted došao 2004. godine i od tada je odigrao 298 mečeva i postigao 150 golova.

Bonus video: