Krenula Budućnost: Do Evrope bez imperativa

Budućnost je prvi dio sezone završila na petom mjestu, sa osam bodova manje od vodeće Sutjeske, a jednim manje od mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope
0 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2014. 18:27h

Fudbaleri Budućnosti pokušaće bez imperativa da izbore plasman u neki od evrokupova, a sve u sklopu dodatnog sazrijevanja tima koji će naredne sezone jurišati na veće domete.

To je rezime očekivanja trenera "plavih" Nenada Vukčevića uoči starta priprema za drugi dio sezone.

"Nemamo imperativ titule, cilj je da izborimo Evropu. Počeli smo prvenstvo sa podmlađenim timom, sa vizijom stvaranja ekipe na period od dvije-tri godine, a sa istim razmišljanjem ulazimo u pripreme za drugi dio prvenstva", rekao je Vukčević danas pred prvi trening u 2014. godini.

Budućnost je prvi dio sezone završila na petom mjestu, sa osam bodova manje od vodeće Sutjeske, a jednim manje od mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

To je najgori plasman podgoričkog tima na polusezoni u osmogodišnjoj istoriji crnogorske lige, ali, sa druge strane, rezultat koji se očekivao nakon drastičnog podmlađivanja tima prošlog ljeta.

"Imamo kostur tima i nadam se da ćemo ga sačuvati. Da li će biti dolazaka ili odlazaka, vidjećemo u danima koji su pred nama. To ćemo rješavati u dogovoru sa upravom kluba, rekao je Vukčević, koji ne krije da bi volio da dobije nekoliko pojačanja.

"Imam u glavi igrače koje bih volio da vidim u timu. Nema sumnje da bi njihov dolazak povećao i kvalitet i kvantitet ekipe. Jesenas smo često bili brojčano slabi i dešavalo se da imamo problema uoči i tokom utakmice. Zato su nam i potrebna osvježenja. U pitanju su mladi momci koji se uklapaju u našu viziju, a to je forsiranje mladih igrača koji bi mogli da podignu igru na viši nivo, a kasnije i da donesu zaradu klubu od transfera. Ipak, vidjećemo u kojoj mjeri finansijski možemo da prilagodimo potrebe ekipe", izjavio je Vukčević.

Budućnost će trenirati u Podgorici do 1. februara, kada se seli u Istru - pravo u Umag, na 14-dnevne pripreme.

Na povratku s puta Podgoričani će svratiti u Gabelu, gdje će drugu godinu zaredom učestvovati na turniru četiri ekipe.

Prošle zime "plavi" su u finalu poraženi od splitskog Hajduka.

"Čeka nas jak rad. Ubijeđen sam da će mladi fudbaleri kroz još jedne pripreme i veliki broj prijateljskih utakmica do početka prvenstva dobiti još zrelosti i iskustva. Uz jedno ili dva pojačanja, siguran sam da ćemo na proljeće igrati bolje nego jesenas", zaključio je Vukčević.

Budućnost će u 1. kolu drugog dijela šampionata, 25. februara, gostovati Dečiću u Tuzima.

Enigma Burzanović

Na prvom treningu Budućnosti u 2014. godini pojavili su se svi fudbaleri koji su završili prvi dio sezone, osim Igora Burzanovića.

Upravo je Burzanović i najveća enigma uoči nastavke sezone.

Ugovor mu je istekao, pokušaće da nađe novi inostrani angažman, ukoliko se to ne desi, nastaviće da igra za klub u kojem je ponikao.

Burzanović, međutim, nije jedina dilema...

"Znam da postoji interesovanje za Rista Radunovića i on je trenutno jedan od onih koji bi mogli da nas napuste u zimskom prelaznom roku", kazao je Nenad Vukčević.

Bonus video: