Poleksić: Da zaboravimo Moldaviju

"Pokušaćemo da napravimo dobar rezultat i popravimo sliku sa posljednje utakmice i da nekako zaboravimo tu ružnu epizodu protiv Moldavije", rekao je Poleksić
8 komentar(a)
Poleksić, Foto: Peter Morrison
Poleksić, Foto: Peter Morrison
Ažurirano: 13.11.2013. 17:11h

Iako drastično oslabljena, fudbalska reprezentacija Crne Gore pokušaće da pobjedom u Luksemburgu popravi utisak nakon teškog poraza od Moldavije, poruka je golmana Vukašina Poleksića.

Crna Gora će u nedjelju u 19 časova gostovati na stadionu “Žozi Bartel”. Iako ne pripada gornjem domu evropskog fudbala, naredni protivnik crnogorskog tima nije naivan, naprotiv.

Luksemburžani su u posljednjem ciklusu kvalifikacija kod kuće savladali Sjevernu Irsku (3:2), dok su sa Azerbejdžanom remizirali i kod kuće i na strani (1:1). U prijateljskim mečevima nedavno su na svom terenu bili bolji od Makedonije (2:1) i Litvanije (2:1), a zaustavili su i opasne Jermene (1:1).

Pamti se, takođe, da su Portugal i Kristijano Ronaldo prošle godine u Luksemburgu slomili domaćina tek u drugom poluvremenu i slavili sa tijesnih 2:1.

S obzirom na stanje u kojem se trenutno nalazi crnogorski tim, desetkovan povredama i lošim statusima u klubovima većine prvotimaca, ovo bi moglo da bude vrlo neugodno gostovanje.

"Pokušaćemo da napravimo dobar rezultat i popravimo sliku sa posljednje utakmice i da nekako zaboravimo tu ružnu epizodu protiv Moldavije. Na igračima koji su pozvani je da se dokažu i pokažu da li vrijede i da li zaslužuju poziv", rekao je Poleksić na konferenciji za novinare.

Golman mađarskog Debrecina smatra da Lukseburg nije slabiji od Moldavije, selekcije koja je nedavno pod Goricom postigla pet golova.

"Očekuje nas teška utakmica, spremamo se da pružimo maksimum i da probamo da pobijedimo. Poslije poraza od Moldavije ne možemo nikome da prijetimo, pogotovo što smo ponovo desetkovani. Pokušaćemo, čak i sa više želje i motiva nego protiv Moldavije. Nadam se pobjedi", rekao je Poleksić.

Po njemu, psihološki momenat će biti najveći problem crnogorskoj reprezentaciji.

"Poraz od Moldavije nas je mnogo uzdrmao i biće teško da to prebrodimo. Probaćemo da nadoknadimo sve izostanke i pobijedimo", zaključio je Poleksić.

Otpao i Jovanović

Defanzivac Milan Jovanović, još jedan je fudbaler koji je otpao sa spiska putnika za Luksemburg. Fudbaler Lokomotive iz Sofije stigao je na pripreme reprezentacije sa povredom zadnje lože, prvi trening je preskočio, a danas je postalo definitivno jasno da povreda ne može da se sanira tako brzo.

Nakon Vučinića, Jovetića, Mladena i Vladimira Božovića, Vukčevića, Kasalice, a potom i Damjanovića i Drinčića, Jovanović je deveti fudbaler na kojeg selektor Branko Brnović neće moći da računa.

Bonus video: