Napoli ponudio 30 miliona eura za Veratija

Problem u pregovorima je nastao što, kako prenose francuski mediji, Verati traži tri miliona eura po sezoni, dok je uprava PSŽ-a spremna da mu duplira sadašnju platu od 800.000 eura
0 komentar(a)
Marko Verati, Foto: Beta/AP
Marko Verati, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.07.2013. 14:39h

PSŽ je počeo pregovore sa Marko Veratijem oko poboljšanja ugovora nakon što je na adresu “svetaca” stigla "monstruozna" ponuda iz Napolija za usluge 20-godišnjeg veziste.

On je u avgustu prošle godine potpisao petogodišnji ugovor sa Parižanima po dolasku iz Peskare i imao je važnu ulogu u osvajanju titule.

Njegovi nastupi za PSŽ i Italiju nisu ostali nezapaženi, pa je nekoliko klubova pokazalo interesovanje za njega, a najuporniji su Napolitanci.

Za Aurelija Di Laurentisa, prvog čovjeka tima sa "Sao Paola", novac nije problem nakon što je za 64 miliona eura prodao Edinsona Kavanija upravo PSŽ-u.

On je za Veratija, prema nezvaničnim informacijama, ponudio 30 miliona eura.

"Još smo daleko od dogovora. Razgovori moraju da se nastavi, ali nisam previše optimista u ovom trenutku. Marko će, najvjerovatnije, ostati u PSŽ-u, jer ima četvorogodišnji ugovor. Postoje, međutim, alternative i jutros je monstruozna ponuda stigla od Di Laurentis. Marko želi da bude priznat kao veliki igrač, ali ono što je rekao u pregovorima jutros nije bilo dobro, pa ćemo ponovo razgovarati sljedeće nedelje. Obaviću razgovor sa Markom i njegovom porodici, pa ćemo onda odlučiti”, rekao je za “Gazeto delo Sport” Donato Di Kampli, menadžer Veratija.

Žan-Klod Blan, generalni direktor PSŽ-a, je uvjeren da će Verati ispuniti svoj ugovor i ignorisati ponudu Napolija.

"On je naš igrač, pod ugovorom je još četiri godine. Želimo da pokažemo da je Marko veoma cijenjen, ali takođe želimo da on pokaže više od onoga što je već pokazao”, poručio je Blan.

Problem u pregovorima je nastao što, kako prenose francuski mediji, Verati traži tri miliona eura po sezoni, dok je uprava PSŽ-a spremna da mu duplira sadašnju platu od 800.000 eura.

Osim Napolija, Juventus I Fiorentina prate razvoj situacije oko Veratija.

Bonus video: