Inijesta: Barselona će mnogo dobiti dolaskom Nejmara

„Može mnogo da nam donese, jer je veoma talentovan igrač. On je mlad, pred njim je veliki put i došao je na pravo mjesto da odraste”, rekao je Inijesta
1 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2013. 13:49h

Fudbaler Barselone Andres Inijesta ocijenio je danas da će klub mnogo dobiti dolaskom Brazilca Nejmara.

Nejmar će danas doputovati u Barselonu i potpisati petogodišnji ugovor.

Za 21-godišnjeg napadača bili su zainteresovani brojni veliki evropski klubovi, među kojima i Real Madrid, ali je Nejmar odlučio da pređe u Barselonu.

Inijesta je rekao da je Nejmar došao na „najbolje mjesto na kome će odrasti” i da će biti još bolji kada bude igrao u napadu zajedno sa najboljim fudbalerom svijeta Lionelom Mesijem.

„On može mnogo da nam donese, jer je veoma talentovan igrač. Velikim umijećem postiže golove i zabavlja publiku. On je mlad, pred njim je veliki put i došao je na pravo mjesto da odraste”, rekao je Inijesta.

Inijesta je, takođe, pokušao da umanji pritisak koji je pred Nejmarom, pošto mnogi smatraju da dvije velike zvijezde (Mesi i on) ne mogu da igraju zajedno.

„Dovoljno će biti da ga pustimo da radi ono što najbolje zna. Sjajna je vijest što možemo da računamo na njega. Okružen ljudima u klubu, vremenom će biti sve bolji”.

„Veliki igrači uvijek razumiju jedni druge. Leo će učiniti da Nejmar bude bolji, a Nejmar će učiniti da Leo bude bolji”, rekao je on.

Barselona nije saopštila finansijske detalje ugovora, ali brazilski mediji naveli su da je Santosu za transfer plaćeno 30 miliona eura.

Santos je nedavno prihvatio ponude Barselone i Real Madrida za Nejmara i saopštio da će fudbaler izabrati gdje će nastaviti karijeru.

Nejmar je 27. maja potpisao saglasnost da će preći na „Kamp nou”.

Bonus video: