Drogba presjekao vrpcu u Amsterdamu

Svečanom otvaranju prisustvovalo je preko 300 gostiju iz cijelog svijeta. U radnoj delegaciji bio je i predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore Željko Janović.
0 komentar(a)
Didije Drogba, Foto: Fifpro.org
Didije Drogba, Foto: Fifpro.org
Ažurirano: 18.05.2013. 10:25h

Igrač Galatasaraja Didije Drogba, počasni predsjednik FIFPro za Afriku, otvorio je u Amsterdamu novu FIFPro kuću. Nekadašnji napadač Čelzija je šutiranjem lopte kroz papirni prozor ozvaničio prelazak Svjetske asocijacije profesionalnih fudbalera u nove kancelarije.

"Ova kuća je napravljena za igrače i njima pripada, raduje me što ih vidim ovdje u tolikom broju. Nadam se da će im i u budućnosti biti od koristi", izjavio je generalni sekretar FIFpro Teo van Segelen.

Svečanom otvaranju prisustvovalo je preko 300 gostiju iz cijelog svijeta. U radnoj delegaciji bio je i predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore Željko Janović.

"Nije slučajno što je Drogba otvorio nove prostorije, u pitanju je veliki borac protiv rasizma. Cijeli boravak u Amsterdamu bio je radnog karaktera. Raspravljalo se o terminima odigravanja utakmica na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, jer su neki mečevi zakazani za 13 časova i FIFPro će se boriti protiv toga. Takođe, prikazana je prezentacija nove tehnologije na gol liniji, kako bi se olakšao rad sudijama", rekao je Janović.

U Amsterdamu su, kao gosti, bile prisutne mnoge velike zvijezde svjetskog fudbala.

"Sve prisutne iznenadila je posjeta igrača Barelone, Fabregasa, Pujola, Pikea, Ćavija i Bartre. Razgovarali smo sa njima, pričali su kako su prije nekoliko sezone stupili u štrajk jer su se solidarisali sa igračima iz drugih klubova koji ne primaju platu", kaže Janović, koji se tokom finalne utakmice Lige Evrope Benfika - Čelzi sreo i sa proslavljenim crnogorskim fudbalerom Predragom Mijatovićem.

"Bilo je veliko zadovljstvo sresti Mijatovića, razgovarati na brojne teme. Prisjetili smo se 1998. godine, jer je baš na “Amsterdam areni” odlučio finale Lige šampiona protiv Juventusa i donio Realu titulu", zaključio je Janović.

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) u decembru je postao punopravan član FIFPro.

Bonus video: