Nikšićanima bod u Radanovićima

Tek u finišu lider je ponovo uspostavio ravnotežu, kada je mogao do novog vođstva i pobjede - Karadžić je sa 30 metara iz slobodnog udarca uzdrmao prečku!
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2013. 07:55h

Sutjeska je u Radanovićima malo usporila put ka tituli, ali i popravila formu - nakon dva vezana poraza, izabranici Dragana Radojičića osvojili su bod.

Ako Budućnost danas izgubi u Pljevljima, Sutjeska bi već u narednom kolu mogla da pobjedom protiv Rudara ostvari nedostižnu razliku i proslavi prvu šampionsku titulu.

U suprotnom, slavlje će biti odloženo za gradski derbi sa Čelikom, ili za derbi protiv Budućnosti...

"Propustili smo idealne šanse u prvom dijelu da riješimo meč, ali je Grbalj zaslužio da izjednači u nastavku. Remi je na kraju realan ishod. Došli smo ovdje da izvučemo što je moguće više, jer je Grbalj ekipa koja trenutno igra najbolji fudbal u ligi", izjavio je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Nikšićani su bolje ušli u meč i već u 8. minutu propustili su idealnu šansu.

Stevović je bio u sjajnoj poziciji, ali nije pogodio mrežu. Ispravio ga je Isidorović, četiri minuta kasnije, kada je pobjegao odbrani Sutjeske i doveo Nikšićane u zasluženo vođstvo.

Isti igrač potom je ponovo zatresao mrežu, ali sa spoljne strane - ostalo je 0:1.

Tek nakon pola sata igre, domaći tim došao je do vazduha, pa su poluprilike imali Ašćerić i Pepić.

Trener Grbljana Aleksandar Nedović uspio je izmjenama da poveže konce igre u drugom poluvremenu, ušli su Janković i Milojko, a domaći tim napokon počeo konkretnije da napada.

Izjednačenje je bila logična posljedica, i stiglo je već u 10. minutu nastavka - Janković i Luković kreirali su akciju koju je pogotkom završio Ašćerić.

Grbljani su nakon gola stavili na muke odbranu Sutjeske, bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Janjuševića, ali do preokreta nije došlo.

Tek u finišu lider je ponovo uspostavio ravnotežu, kada je mogao do novog vođstva i pobjede - Karadžić je sa 30 metara iz slobodnog udarca uzdrmao prečku!

"Zadovoljan sam, jer smo iz četiri derbija u nizu osvojili sedam bodova. Kod igrača se osjetio umor nakon serije teških utakmica, ali smo uprkos tome mogli i do pobjede. I Sutjeska je, međutim, imala svoje šanse", rekao je Aleksandar Nedović, trener Grbljana.

Grbalj - Sutjeska 1:1 (0:1)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 250. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar) i Đorđije Ražnatović (Cetinje): Strijelci: Ašćerić u 55. minutu za Grbalj, Isidorović u 12. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Ragipović, Martinović, Milojko (Grbalj), Bečelić (Sutjeska).

Grbalj: Radulović 7, N.Bogdanović 7, I.Bogdanović 6,5, Carević 6,5, Radusinović 7, Ragipović 6,5, Martinović 6,5 (Milojko 6,5), Đalac 6,5, Pepić 6,5 (Janković 6,5), Luković 7,5, Ašćerić 7.

Sutjeska: Janjušević 6,5, Bečelić 6,5, Ognjanović 6,5, Jovović 6,5 (Poček), Karadžić 7 Isidorović 7, Nikolić 6,5, Stijepović 6, Stevović 6, Ćuković 6, Perošević 6 (Ćetković).

Bonus video: