Vilanova i sljedeće godine na klupi Barselone

"Pored toga što ima ugovor, vjerujemo u njega, jer je napravio veliki posao", rekao je Bartomeu
0 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Beta AP
Tito Vilanova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.04.2013. 14:36h

Ni sasvim izvjesna eliminacija u polufinalu Lige šampiona od Bajerna nije mu uzdrmala pozicije - potpredsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu izjavio je danas da će trener Tita Vilanova sigurno ostati na kormilu katalonskog tima i sljedeće sezone.

"Pored toga što ima ugovor, vjerujemo u njega, jer je napravio veliki posao", rekao je Bartomeu u intervjuu katalonskom radiju "Els Matins de Katalunja Radio", i naglasio da je za Vilanovu protekli period bio "veoma težak na poslovnom i ličnom planu".

Vilanova je u decembru operisan od raka pljuvačnih žlijezda i od tada do nedavno - dok je boravio u Njujorku na terapijama, ekipu je predvodio pomoćni trener Đordi Roura.

Bartomeu ne smatra da debakl Barselone u polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Bajerna od 4:0, praktično znači eliminaciju iz tog takmičenja.

"Primarni cilj bila nam je Primera. Taj uspjeh nam je potvrda dobrog rada i garancija za budućnost. Što se Lige šampiona tiče, biće teško, ali sposobni smo da napravimo iznenađenje. Sve je moguće. Ovi igrači mogu sve, jer su vanserijski", rekao je Bartomeu.

Bartomeu je potvrdio da bi Barselona voljela da u klub dovede brazilsku zvijezdu Nejmara.

"Nejmar nas interesuje, ali ima ugovor sa Santosom i ne znamo da li želi da napusti klub. Ako tako bude htio, pokušaćemo da ga dovedemo", zaključio je potpredsjednik Barselone.

Bonus video: