Božović: Može i bod, ali sve je moguće

Tek na poluvremenu, kada su Moldavci poslali dovoljno opomena iz daljine, crnogorski fudbaleri shvatili su da će im za trijumf sa stadionu Zimbrua biti potrebna još veća energija
5 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2013. 15:30h

Malo je ko očekivao da će za pobjedu u Moldaviji biti potrebna i velika pomoć Mladena Božovića - golman crnogorske reprezentacije odbranio je veliku šansu protivničkom napadaču Sidorenku, a tokom cijelog meča bio je dovoljno priseban da neki od dalekometnih moldavskih projektila ne završi u njegovoj mreži.

Sjajna partija golmana Videotona zapravo i najbolje pokazuje koliko je Crna Gora imala težak posao u Kišinjevu da osvoji zlatne bodove.

"Izuzetno teška utakmica je iza nas, Moldavci su imali nekoliko pokušaja iz daljine, bili su i opasniji od nas u prvom poluvremenu. Bilo je teško i zbog lošeg vremena, nakvašenog terena, zbog svega toga pobjeda dobija na značaju. Osvojili smo izuzetno važne bodove", smatra Božović.

Tek na poluvremenu, kada su Moldavci poslali dovoljno opomena iz daljine, crnogorski fudbaleri shvatili su da će im za trijumf sa stadionu Zimbrua biti potrebna još veća energija.

Upravo je početak drugog dijela bio i najbolji period za Brnovićevu ekipu, ali kada je u 61. minutu Peković dobio drugi žuti karton, činilo se da vozovi prolaze...

"Vijdela se promjena naše igre u nastavku, bili smo ofanzivniji, ubojitiji, lakše smo dolazili u situaciju da im ugrozimo gol. Čak i kada smo ostali sa igračem manje nastavili smo da vjerujemo i da napadamo, a gol je stigao kao nagrada", tvrdi Božović.

Sada je Crna Gora u fantastičnoj poziciji, relaksirano dočekuje Engleze, koji su pod većim pritiskom uoči utakmice u utorak.

"Imamo dobru poziciju i veliko samopouzdanje. Napravili smo odličnu uvertiru pred Engleze. Biće veliki izazov ponovo igrati sa njima, već smo dva puta izborili neriješeno, nadam se da i treći put možemo da napravimo dobar rezultat", kaže Božović, koji bi prihvatio i bod:

"Bili bismo zadovoljni sa remijem, ali kada igramo pred našom publikom i ispunjenim stadionom onda je sve moguće. Ako nam se ukaže šansa pokušaćemo i da ih dobijemo, što da ne? Mnogo nam znače navijači, jedna grupa je putovala u Moldaviju i pomogla nam da osvojimo tri boda, mnogo im hvala na tome", zaključuje Božović.

Bonus video: