Petarda Podgoričana

Fudbaleri Budućnosti su u Beranama deklasirali Jedinstvo, pokazali da im je forma u usponu i da se neće tako lako odreći titule.
53 pregleda 1 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2013. 10:57h

Fudbaleri Budućnosti su u Beranama deklasirali Jedinstvo, pokazali da im je forma u usponu i da se neće tako lako odreći titule. Sa druge strane Bjelopoljci su razočarali u meču koji je zbog kazne odigran bez prisustva publike, pa će im prvenstvena pauza dobro doći da se što bolje pripreme za naredne, izuzetno važne utakmice u borbi za opstanak.

Poslije početnog pritiska domaćina, Budućnost je preuzela terensku inicijativu koju je u 21. minutu krunisao golom Nikač preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Četiri minuta kasnije Nikola Vukčević je dobro proigrao Golubovića koji je sa 15-ak metara pogodio prečku. Pred kraj prvog dijela Podgoričani povećavaju vođstvo – Peković je prekinuo akciju domaćina, uposlio Nikača koji je i ovog puta bio neumoljiv.

Nijesu su se fudbaleri Budućnosti zadovoljli rezultatom iz prvog dijela, pa su i u nastavku potpuno dominirali i do vrha napunili mrežu protivnika. U 63. minutu Flavio je ubacio loptu u šesnaesterac, a Radonjić rutinski savladao Akovića. Nije se dugo čekalo na četvrti gol Budućnosti – u 68. minutu Radonjić je uposlio Marka Vukčevića kome nije bilo teško da iz neposredne blizine poveća prednost. Zatim je Jedinstvo ostalo sa desetoricom igrača na terenu jer je sudija Radunović zbog nesportskog ponašanja, cijepanja dresa, pokazao Gojačaninu drugi žuti karton. U 76. minutu u strijelce se upisao i rezervista Mugoša, a dva minuta kasnije nakon prekršaja Mihaila Petrovića u kaznenom prostoru nad Golubovićem, Radunović je dodijelio drugi žuti karton štoperu Jedinstva i pokazao na bijelu tačku. Najstrožu kaznu izveo je Golubović, ali nije bio precizan i umjesto mreže pogodio je prečku.

"Budućnost je bila mnogo bolja i sasvim zasluženo došla do trijumfa. Pokušali smo na startu da nametnemo naš ritam igre, ali u tome nijesmo uspjeli. Kada su Podgoričani došli do dva gola prednosti, naša koncepcija se raspala, jer nije lako vratiti se u meč protiv tako kvalitetnog protivnika", istakao je nakon utakmice trener Jedinstva Dušan Jevrić.

"Prikazali smo odličnu igru, stvarali šanse i dali dosta golova. Jedino mi je žao što Golubović nije iskoristio nekoliko izglednih prilika, ali vjerujem da ga to neće obeshrabriti i da će u narednim susretima pokazati svoje realizatorske sposobnosti", kazao je pomoćni trener Budućnosti Nenad Vukčević.

JEDINSTVO – BUDUĆNOST 0:5

Berane – Gradski stadion. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić, Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Nikač u 21. i 40, Radonjić u 63, M. Vukčević u 68. i Mugoša u 76. minutu. Žuti kartoni: Radulović, Mihailo Petrović, Rosić, Aković (Jedinstvo), Nikač (Budućnost). Crveni kartoni: Gojačanin, Mihailo Petrović (Jedinstvo).

Jedinstvo: Aković 5, Gojačanin 5, Vojinović 5, Čindrak 5, Mihailo Petrović 5, Radulović 5 (Kasumović 5), Drašković 5,5, Rosić 5, Raičević 5 (Boričić 5), Đurović 5,5 (Gordić), Miloš Petrović 5,5.

Budućnost: Agović 7, Tomković 7, Peković 7, Golubović 7,5, M.Vukčević 7 (Cmiljanić), Nikač 8 (Mugoša 7), N.Vukčević 7,5, Kamberović 6,5, Radonjić 7,5 (Kažić), Orahovac 6,5, Flavio 7,5.

Bonus video: