Vučinić: Napoli me inspiriše

"Atmosfera na San Paolu biće paklena, ali mi se ne brinemo zbog toga. Važno je samo da ostanemo mirni kao što je bio slučaj protiv Seltika u Glazgovu", kazao je Vučinić
1 komentar(a)
Vučinić, Foto: Tuttosport
Vučinić, Foto: Tuttosport
Ažurirano: 01.03.2013. 17:06h

Serija A mogla bi da bude odlučena već u februaru ako Juventus večeras na “San Paolu” (20.45) u derbiju sezone savlada drugoplasirani Napoli.

“Stara dama” pobjegla bi rivalu sa juga čak devet bodova, 11 kola prije kraja sezone. I dok su mnogi na Apeninima ubijeđeni da će Juventus odbraniti titulu šta god da se desi večeras podno Vezuva, Napolitanci su uoči najveće bitke u sezoni podgrijali atmosferu do tačke usijanja otptimističkim tvrdnjama da je ovo njihova zlatna prilika.

Prizivali su se i slavni dani iz prošlosti, za čiju je promociju bio zadužen niko drugi do najveća legenda kluba, Dijego Armando Maradona.

"Juventus nije bolji od Napolija! Dva tima razdvaja samo sreća. Oni dobijaju utakmice sa dva šuta u gol. Ne smijemo da dozvolimo da nam uzmu titulu. Juventus je mnogo slabiji kada izađe iz Torina, to moramo da iskoristimo - rekao je Maradona prije tri dana oduševljenim fanovima u Napulju, prije nego što je odlepršao za Dubai.

"Predsjednik kluba De Laurentis nema pojma o fudbalu i nikada me nije pozvao na utakmicu Napolija. Vratiću se jednog dana kao trener!

Na sreću Juventusa, Maradona više ne igra - derbi će odlučiti neki drugi ljudi. Sve oči uprte su Edisona Kavanija i Mirka Vučinića, a torinski “Tutosport” najavio je utakmicu kao direktan duel dva sjajna napadača.

"Kavani je još bolji od El Šaravija i Balotelija, ali ne zavidim mu mu puno", rekao je Vučinić u ekskluzivnom intervjuu za torinski dnevnik.

I dok Kavani vodi na listi strijelaca Serije A sa 18 golova, Vučinić se dolaskom u Juventus prilagodio igri tima i pretvorio u pakera. Po šest golova i asistencija je njegov bilans u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Atmosfera na San Paolu biće paklena, ali mi se ne brinemo zbog toga. Važno je samo da ostanemo mirni kao što je bio slučaj protiv Seltika u Glazgovu. Ovo je važna utakmica, prvi protiv drugog, ali ništa još neće biti odlučeno, šta god da se dogodi večeras", rekao je Vučinić, koji je na pitanje da prokomentariše dobre partija protiv Napolija u posljednje vrijeme, odgovorio:

"Napoli me inspiriše!"

O Juventusovoj avanturi u Ligi šampiona pred formalni revanš osmine finala sa Seltikom, Vučinić je istakao:

"Ako budemo igrali kao ekipa, ne bojimo se ni Bajerna, ni Reala i Barselone".

Bonus video: