Pepić stigao u Juventus

Pepić se nakon potpisa vratio nazad u Njemačku kako bi sredio formalnosti oko dobijanja njemačkog pasoša
72 pregleda 0 komentar(a)
Hasan Pepić, Foto: Dynamo-dresden.de
Hasan Pepić, Foto: Dynamo-dresden.de
Ažurirano: 16.02.2013. 14:41h

Mladi reprezentativac Crne Gore Hasan Pepić doputovao je juče u Torino i pristupio Juventusu, sa kojim je prije 20-ak dana potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Pepić se nakon potpisa vratio nazad u Njemačku kako bi sredio formalnosti oko dobijanja njemačkog pasoša.

Taj detalj je vrlo značajan, jer će se 19-godišnji Podgoričanin voditi kao fudbaler iz Evropske unije (broj fudbalera u zapisniku za meč van Evropske unije ograničen je na pet).

“Hassunto”, naslov je na onlajn izdanju torinskog “Tutosporta”, što je savršena igra riječi, jer “assunto” na italijanskom znači - primljen.

Da je Hasan stigao u Torino objavio je Juventus na svojoj zvaničnoj stranici, gdje piše da su napokon završene birokratske formalnosti i da nekadašnji fudbaler Dinama iz Drezdena može da igra zvanične utakmice.

Kada će Pepić debitovati za Juventus sada isključivo zavisi od njegovog rada na treninzima, te procjene trenera Antonija Kontea kad je pravo vrijeme da ga gurne u vatru.

"Juventus je jedan od najvećih klubova na svijetu. Presrećan sam, ali moram kvalitetno da treniram. Bez rada nema ničega, ni talenat vam ništa ne znači ako niste vrijedni", rekao je 19-godišnji vezista prije dvije sedmice u intervjuu za “Vijesti”.

Pepić drugi crnogorski fudbaler koji će nositi dres Juventusa, uz Mirka Vučinića, a treći koji će stanovati u automobilskoj prijestonici Italije, jer njegov saigrač iz mlade reprezentacije Marko Bakić nastupa za Torino.

Pepić je fudbalski rastao u Njemačkoj, jer je otišao iz Podgorice kao šestogodišnjak. U mlađim kategorijama nastupao je za Ramringer, Ulm, Rojtlingen i Štutgart, a u seniorskoj konkurenciji za Karlsrue i Dinamo Drezden.

Bonus video: