Real bez Ronalda u rangu Osasune

Završilo se 0:0, pa Barselona sjutra protiv Malage ima šansu da pobjegne na nestvarnih 18 bodova
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.01.2013. 21:49h

Kakav je Real bez Kristijana Ronalda? Odgovor je viđen večeras - prosječan tim, u rangu Osasune.

Možda je konstatacija prejaka, jer je "kraljevski klub" bio lišen pomoći još nekoliko fudbalera (Pepe, Ramos, Marselo), imao je i dvojicu koji su se tek oporavili (Di Marija, Iguain), ali svejedno - razlike između aktuelnog šampiona i posljednjeplasiranog tima Primere nije bilo.

Jasno, završilo se 0:0, pa Barselona sjutra protiv Malage ima šansu da pobjegne na nestvarnih 18 bodova. Žoze Murinjo opet treba da brine da li će uopšte dočekati februarske duele sa Mančester junajtedom u osimini finala Lige šampiona.

"Marka" je čak napisala da je igra Murinjovog tima bila toliko jadna da bi trebao da se upotrijebi neki vulgarni termin da bi se opisala.

Detalj koji će se najviše pamtiti sa očajnog duela na "El Sadaru" bio je crveni karton Kake - Brazilac je dobio drugi žuti karton samo 16 minuta pošto je ušao u igru.

Najbolju, možda čak i jedinu pravu šansu za Real imao je Koentrao u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Jasno, sezona Reala ide u takvu propast da se već spremaju planovi za narednu. Murinjo tu neće biti poslije juna, to je jasno i vrapcima na grani, zato se "Marka" dala u potragu za nasljednikom. Navijači su glasali - Rafa Benites dobio je 24,1 odsto glasova, Joakimu Levu pripalo je 19, dok je treći akteulni trener Svonsija Mihael Laudrup sa 15 odsto podrške.

Licitira se i sa pojačanjima. Na Realovom "radaru" su David Silva, koji igra u Mančester sitiju, kao i napadač gradskog rivala Atletika Falkao.

Rezultati:

Valjadolid – Majorka 3:1

Ebert 22,90+2, Oskar 88 - Viktor 38

Espanjol - Selta 1:0

(Garsija 23.)

Osasuna – Real Madrid 0:0

Nedjelja:

Betis – Levante

Sosijedad – Deportivo

Atletiko Madrid – Saragosa

Malaga – Barselona

Ponedjeljak

Hetafe – Granada

Petak:

Atletik Bilbao – Rajo Valjekano 1:2

Bonus video: