Mesi: Titule Barselone su važnije od mojih dostignuća

Za nagradu najbolji trener godine konkurišu selektor Visente del Boske, selektor Španije, Žoze Murinjo (Real Madrid) i bivši strateg Barselone Pep Gvardiola
0 komentar(a)
Leo Mesi, Foto: Beta/AP
Leo Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2013. 16:22h

Lionel Mesi, napadač Barselone, rekao je da je spreman da postane prvi igrač u istoriji koji je četiri puta zaredom osvajao “Zlatnu loptu”, ali i da mu nagrada Svjetske fudbalske federacije (FIFA) neće ništa značiti ako njegov tim ove sezone ne osvoji Primeru ili Ligu šampiona.

Mesi je sa 25 golova najbolji strijelac Primere, a uspio je da obori 40 godina star rekord legendarnog Gerda Milera i u 2012. postigne 91 gol u svim takmičenjima.

Pored Argentinca, kandidati za najboljeg igrača su Andres Inijesta i Kristijano Ronaldo.

“Lijepo je obarati rekorde, ali pobjede ekipe su najvažnije. Moji golovi služe da Barselona osvoji titule, špansku ligu, Kup ili Ligu šampiona i te stvari su mnogo važnije od mojih ličnih dostignuća. Ako nagrada pripadne Inijesti, bilo bi sasvim zasluženo, zbog načina kako igra. Na kraju, nagrada bi otišla u istu svlačionicu”, rekao Mesi.

Za nagradu najbolji trener godine konkurišu selektor Visente del Boske, selektor Španije, Žoze Murinjo (Real Madrid) i bivši strateg Barselone Pep Gvardiola.

Odluka o najboljima u 2012. godini biće donijete u ponedeljak na svečanosti u Cirihu.

Bonus video: