Maroko igrao, Portugal slavio, Ronaldo odlučio

Četvrti gol Portugala, četvrti Kristijana Ronalda na Mundijalu - Maroko igrao bolje u Moskvi, ali izgubio 1:0
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 14:12h

Maroko je igrao bolje od Portugala, imao je 15 udaraca na gol, nekoliko dobrih šansi, ali nije imao Kristijana Ronalda.

Golom najboljeg portugalskog fudbalera - ukupno četvrtim na dvije utakmice svjetskog prvenstva, Portugalci su savladali Maroko sa 1:0, preuzeli prvo mjesto u grupi B pred večerašnji meč Španije i Irana i stigli na korak od plasmana u osminu finala.

Marokanci eliminisani - meč sa Španijom u posljednjem kolu biće im posljednji na ovom Mundijalu.

Duel na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi odlučen je u 4. minutu, iz prekida - Mutinjo je centrirao, a Ronaldo u predatorskom stilu uletio u prazan prostor i glavom zakucao loptu u mrežu.

Pragmatičan meč odigrali su evropski prvaci, do kraja utakmice su se skoncentrisali da sačuvaju ono što su na početku stekli. Selektor Fernando Santoš je majstor igre na rezultat, pa su Marokancima bili uzaludni brojni ulasci u protivnički šesnaesterac.

Ono što je promaklo odbrani Portugala, kupio je golman Rui Patrisio.

Teško je "lavovima Atlasa" pala ovakva eliminacija, u prvom kolu od Irana gol su primili u 95. minutu, od Portugala su izgubili iako su igrali bolje u polju.

Selektor Erv Renar imao je žestokih primjedbi na suđenje američkog arbitra Majka Gajgera, što je demonstrirao davajući izjavu u restriktivnom prostoru Fife, pored terena, odmah po završetku utakmice. Najviše mu je zamjerio što nije kunsultovao VAR prilikom jednog spornog duela u portugalskom šesnaestercu, tokom prvog dijela utakmice.

PORTUGAL - MAROKO 1:0

Moskva - Stadion "Lužnjiki". Gledalaca: 78.000. Sudija: Majk Gajger (SAD). Strijelac: Ronaldo u 4. minutu. Žuti kartoni: Adrijen (Portugal), Benatija (Maroko).

Portugal: Patrisio, Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro, Vilijam Karvaljo, Žoao Mario (70. Fernandeš), Mutinjo (Adrijen), Bernardo Silva (59. Želson), Guedeš, Ronaldo.

Maroko: El Kađui, Dirar, Benatija, Da Košta, Hakimi, El Ahmadi (86. Fajr), Busufa, Amrabat, Belanda (75. Karsela), Zijeh, Butaib (70. El Kabi).

Bonus video: