Kolarov probio Navasa, Srbija poletjela ka drugoj fazi

Kapiten srpske selekcije pogodio je iz slobodnog udarca, ljepše i od Ronalda i od Golovina, a “orlovi” dobili utakmicu koju su i morali da bi duele sa Švajcarskom i Brazilom dočekali kao kandidati za jedno od prva dva mjesta u grupi
56 pregleda 44 komentar(a)
srbija, Foto: Reuters
srbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2018. 14:10h

Spektakularan gol Aleksandra Kolarova donio je Srbiji pobjedu nad Kostarikom i veliku nadu za plasman u osminu finala.

Kapiten srpske selekcije pogodio je iz slobodnog udarca, ljepše i od Ronalda i od Golovina, a “orlovi” dobili utakmicu koju su i morali da bi duele sa Švajcarskom i Brazilom dočekali kao kandidati za jedno od prva dva mjesta u grupi.

I zasluženo su došli do tri boda, jer su pokazali više od “tikosa”, stvorili više šansi, odigrali čvrsto i organizovano na sredini terena i u odbrani. Djelovali su kao dobro izbalansiran tim, sa stabilnim Matićem i Milivojevićem, sigurnim defanzivnim blokom, borbenim Mitrovićem u napadu...

Kostarikanci su samo na početku pravili problem srpskom timu, pokazali da su tehnički dobro obućeni i da mogu da budu opasni, ako im se ostavi prostor za igru jedan na jedan, ili utrčavanja iz drugog plana.

Srbija je dobro spriječila takve situacije, uz iskustvo igrača iz najjačih evropskih liga i sa najveće klupske scene.

Stojković za 90 minuta nije imao nijednu “tešku” odbranu, niti previše posla, dok je Navas bio ubjedljivo najbolji igrač kostarikanskog tima.

Imao je nekoliko intervencija, nakon ubacivanja Ivanovića, Tadića i Kolarova, a prije gola odbranio zicer Mitroviću.

Kostarikanci su pokušali izmjenama da promijene ritam, ušao je i potencijalno opasni Kempbel, ali stabilnost Srbije nije se poremetila...

Vrijeme je prolazilo bez velikih uzbuđenja, tek uz sporadične pokušaje “tikosa”, koji su se završavali daleko od opasne zone.

Mitrović je tri minuta prije kraja mogao da zaključi utakmicu, ali nije dobro primio lopti, a nije imao hrabrosti da završi akciju, već je pokušao, iz očaja, da iznudi penal.

U drugom kolu grupe E, Srbija igra sa Švajcarskom 22. juna.

Bonus video: