Barselona za Martineza nudi 26 miliona eura

Osim Katalonaca, za 23-godišnjeg fudbalera zainteresovani Bajern Minhen i Mančester siti. Baskijci traže 35 miliona eura na ime obeštećenja
2 komentar(a)
Havi Martinez, Foto: Zimbio.com
Havi Martinez, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 08.07.2012. 09:20h

Dvadesetrogodišnji Havi Martinez je velika želja novog trenera Tita Viljanova, a Sandro Rosel čini sve da člana Atletik Bilbaa dovede na “Nou Kamp”.

Fudbaler koji uspješno može da igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog se idealno uklapa u viziju Viljanove.

Nasljednik Pepa Gvardiole traži zamjenu za Karlosa Pujola, koji je sve češće povrijeđen, a isto i igrača koji može da zamijeni Serhija Busketsa i Ćavija na sredini terena.

Za usluge Martineza ozbiljno su zainteresovani Bajern Minhen, Mančester siti, Čelzi, ali su Katalonci odlučni da pobijedi u trci za supertalentovanog fudbalera.

Havi Martinez nije imao značajnu ulogu u trijumfu Španije na Evropskom prvenstvu, ali španska javnost je jednoglasna da je on jedan od onih igrača oko koga će se vrtiti igra “crvene furije” narednih desetak godina.

Problem može da bude preveliko obeštećenje koje traže Baskijci od 35 miliona eura.

To nisu spremni da plate Njemaci, ali ni prebogati “građani”.

"El Mundo Deportivo" piše da će Katalonci početkom nedjelje formalno početi pregovore sa čelnicima kluba sa “San Mamesa”, a njihova ponuda će biti 26 miliona eura, plus dodatni bonusi.

Ako Baskijci prihvate ponudu, transfer će biti realizovan do narednog vikenda.

Barselona je već dovela jednog reprezentativca Španije, a u pitanju je lijevi bek Valensije Đordi Alba.

Bonus video: