Za Rudar su i Jermeni - Evropa

"S obzirom na to da smo u toku priprema odigrali dvije dobre utakmice, protiv Amkara i Vardara, očekivao sam mnogo bolju partiju svojih igrača", priznaje trener Rudara Nikola Rakojević
6 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2012. 19:26h

Rudar je kao i prethodnih godina ponovio greške koje se u Evropi ne praštaju, čak ni od prosječnih ekipa kakva je jermenski Širak, i praktično stigao na korak od eliminacije iz ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope.

Jermenci su, baš kao i Kiprani, Bugari, Austrijanci, bili nepremostiva prepreka za „rudare“ (u mečevima sa Omonijom, Liteksom i Austrijom upisano je svih šest poraza, uz razočaravajuću gol razliku 0:14). Sasvim dovoljno statistike koja Pljevljacima i ne daje baš prevelike šanse da se sa dalekog gostovanja, narednog četvrtka, mogu vratiti nasmijanih lica.

Mnogo toga je škripalo kraj Bistrice u igri izabranika Nikole Rakojevića. Napad nedovoljno konkretan, sredina ne previše kreativna, odbrana porozna u pojedinim momentima. Na sve se nadovezao i očigledan manjak snage u odnosu na rivala:

"S obzirom na to da smo u toku priprema odigrali dvije dobre utakmice, protiv Amkara i Vardara, očekivao sam mnogo bolju partiju svojih igrača. Međutim, odigrali smo dosta konfuzno", priznaje strateg pljevaljskog tima, dodajući da je vidljiv i određeni kompleks koji su nametnuli prethodni evropski porazi.

"Prije početka utakmice tražio sam od momaka da na teren izađu relaksirani, da se izigraju i pokažu sve što znaju. Međutim, bilo je previše nervoze, napetosti, nečeg što ni sam ne znam da objasnim. Već smo razgovarali o tome, uvidjeli greške i pokušaćemo da ih ispravimo do revanša i da popravimo utisak – kaže Rakojević, naglašavajući da je bilo i solidnih perioda koji, nažalost, nisu krunisani onim što se u fudbalu samo i računa – golovima.

"Šta nam vrijedi odnos od 5:2 u šansama kada su oni dali gol a mi nismo. I to se računa. Ostaje da radimo naporno narednih dana, i da u Jermeniji pokušamo nešto što u ovom momentu i ne izgleda baš realno. Ipak, fudbal je to, možda se i nama konačno posreći, pa u pravom trenutku razbijemo taj evropski maler", zaključuje popularni Peco.

Bonus video: