Mladost dočekuje "fenjeraša"

"Igraćemo napadački, ali nećemo potcijeniti Bokelje, jer i oni imaju svojih aduta", kazao je napadač Mladosti, Luka Rotković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 09:28h

Iako je u prethodnih sedam mečeva osvojila tek bod, Mladost je uspjela da seriju utakmica u kojima je bila autsajder okonča iznad zone ispadanja.

Sada izabranicima Miodraga Vukotića slijede četiri duela sa slabije rangiranim rivalima, a prvi je kući sa “fenjerašem” Bokeljom.

"Maksimalno smo fokusirani na duel sa Bokeljom, kojeg bi pobjedom elimisali kao konkurenta u borbi za opstanak. U stvari, nama tamo i nije mjesto i u narednim kolima u kojima smo favoriti izborićemo sredinu prvoligaške tabele. Bokelj nam “leži”, slavili smo u posljednjem međusobnom duelu u Kotoru sa 3:0, i očekujemo da ćemo maksimalno borbenom igrom osvojiti bodove. Nas samo pobjeda zanima, a konačno smo kompletni i izaći ćemo u najjačem sastavu. Suspenzije su istekle, Martinović, Merdović i Marčelja su se oporavili od povreda. Samo je nepoznanica nastup Šofranca, koji je izbrisan zbog sudijske greške u utakmici protiv Budućnosti, ali naš kapiten se dugo oporavljao od povrede. Igraćemo napadački, ali nećemo potcijeniti Bokelje, jer i oni imaju svojih aduta", kazao je napadač Mladosti, Luka Rotković.

Kotoranima je, s druge strane, svaka od preostalih pet utakmica pitanje “života i smrti”.

"Borićemo se dok god imamo i teorijski šansu da sačuvamo prvoligaški status. Raspored do kraja nam je povoljniji od konkurencije, zato se nadam da ovaj manjak bodova možemo nekako da nadoknadimo. Današnja utakmica protiv Mladosti je jeko bitna, nadam se da ćemo pokazati dobru igrum, a da će napad konačno da proradi", istakao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Mladost - Bokelj

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) i Vujadin Jovićević (Cetinje). Početak u 17 časova.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Tomić, Mitrović, N. Dževerdanović, Živković - Mijušković, Martinović, Savićević, Merdović - Rotković, Eber.

Bokelj (4-2-3-1): Petković - V. Pavićević, Kašćelan, Arsenijević - Todorović, Vušurović, Makarić - Stojanović, Vuković, Vujović - Kasalica.

Bonus video: