Rudar na Trešnjici: Zeta rješava prvenstvo?

"Ne smijemo im dozvoliti da se razmašu, da prisvoje sredinu terena i upotrebljivim loptama kljukaju Koraća ili Kneževića", kaže trener Rudara Dragan Radojičić
0 komentar(a)
Igor Radusinović, Foto: Vesko Belojević
Igor Radusinović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.05.2012. 08:54h

Jedini poraz u dosadašnjem dijelu sezone Rudar je doživio od Zete, jedini poraz u proljećnjem dijelu prvenstva Zeta je doživjela od Rudara - neko će danas u novom međusobnom duelu na Trešnjici definitivno namiriti račune!

Nakon što su administrativnim putem gotovo osigurali izlazak na Evroscenu, a potom taj status potvrdili pobjedom nad Mogrenom u Budvi, fudbaleri Zete imaju šansu da napokon odigraju za svoju dušu.

I, možda, riješe prvenstvo, jer bi bilo teško očekivati da se Rudar vrati u igru za titulu ako danas ne osvoji tri boda.

"Ne znam rješavamo li prvenstvo, to i ne treba da nas interesuje, igramo isključivo za sebe. Želimo da potvrdimo pobjedu nad Mogrenom u Budvi i da u derbiju krunišemo sjajnu seriju iz aprila i maja, jer smo u tom periodu dobili četiri od šest mečeva, uz dva remija", kaže vezista Goran Burzanović, ponajbolji igrač Zete u posljednjim mečevima.

Oktobra prošle godine Zeta je na Trešnjici deklasirala Rudar - bilo je čak 4:1.

"Dobili smo ih tada, ali smo u Pljevljima doživjeli jedini poraz u drugoj polusezoni. Ne znam da li nam leže ili ne, mogu samo da obećam da ćemo ponovo igrati ofanzivno, na gol više. Igramo sa vrlo kvalitetnim rivalom, koji se bori za titulu, ali mi smo rasterećeni i to bi mogla da bude naša prednost", dodaje Burzanović.

A nakon remija sa Petrovcem i velikog koraka unazad, Pljevljaci će danas pokušati da naprave, ne korak već skok u suprotnom pravcu, kako bi ostali u šampionskoj trci. Opuštanja nema, šanse jesu umanjene ali ne i izgubljene. Dok je teorije, Rudar neće odustajati, najavljuje strateg pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić:

"Svakako ćemo učiniti sve da u narednim danima ne „prospemo“ sve što smo strpljivo stvarali tokom sezone. Desio se taj remi u prošlom kolu, ali nije smak svijeta. Iako u ovom momentu ne zavisi sve od nas, još ima vremena da stignemo Budućnost. Ono što mi možemo da uradimo jeste da, ako je moguće, pobijedimo na Trešnjici. Zato smo prethodna tri dana održali dosta sastanaka, puno razgovarali, čvrsto riješili da još malo „stisnemo“ i ne dozvolimo da ispadnemo iz ritma. Uostalom, vrlo brzo nas čeka i finale Kupa. Moramo ostati maksimalno „zategnuti“", objašnjava „taktiku“ mladi stručnjak.

A koliko ima težine u današnjem zadatku, „rudarima“ je dobro poznato. Baš kao i Zetin kvalitet. Znaju i da im ni tradicija ne ide na ruku, te da su Golubovčani jedini koji su ih porazili u tekućem šampionatu.

"Tada su nas „razbili“ u drugom poluvremenu, za manje od pola sata. Garantujem da ćemo ovog puta sa mnogo više opreznosti i discipline odigrati utakmicu. Ne smijemo im dozvoliti da se razmašu, da prisvoje sredinu terena i upotrebljivim loptama kljukaju Koraća ili Kneževića. U koncentarciji i strpljenju je ključ. Nismo to imali u duelu sa Petrovcem, vjerujem da danas hoćemo i da će nam to omogućiti makar ravnopravan odnos sa domaćinom. Pa ko bude imao više znanja i sreće...", dodaje Radojičić.

Realizaciju svih planova mogla bi, međutim, da oteža kadrovska situacija koja, najblaže rečeno, nije dobra. Dvojica startera, Brnović i Stojanović su povrijeđeni, Miroje Jovanović i Adžić imaju žute kartone.

Zeta - Rudar

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 17 časova.

Zeta (4-4-2): Ivanović - Peličić, Kaluđerović, Vujačić, Novović - Zlatičanin, Burzanović, Božović, Došljak - Knežević, Korać.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - Popović, Nestorović, Alić, Radusinović - Kaluđerović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović - Nerić.

Bonus video: