Hajnkes: Falilo nam je samo malo sreće

“Završni dio susreta bio je nevjerovatan. Skidam kapu svojoj ekipi, teško se može odigrati bolje. Mislim da je pobjeda potpuno zaslužena”, naglasio je trener Borusije Jirgen Klop
0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.04.2012. 11:21h

Veliki derbi 30. kola Bundes lige pripao je Borusiji Dortmund, koja je golom Roberta Levandovskog u 76. minutu stigla do pobjede nad Bajernom, a samim tim se približila odbrani titule.

Bavarci su u finišu mogli makar do boda, ali je tragičar bio Arjen Roben - prvo mu je Roman Vajdenfeler odbranio penal, a onda je sa dva metra promašio prazan gol.

“Završni dio susreta bio je nevjerovatan. Skidam kapu svojoj ekipi, teško se može odigrati bolje. Mislim da je pobjeda potpuno zaslužena, veoma sam srećan”, naglasio je trener “milionera” Jirgen Klop.

Borusiju već u subotu očekuje “trenutak istine” - rurski derbi sa Šalkeom. Ukoliko savladaju najvećeg rivala u Gelzenkirhenu, Sebastijan Kel i drugovi bi mogli da otvore šampanjac.

“Sada imamo dva dana za pripremu našeg sljedećeg zadatka protiv “prijatelja” iz Gelzenkirhena”, napomenuo je Klop.

Bajern je u prvom poluvremenu drhtao, ali je primio gol u jeku inicijative. Zbog toga i tuguju svi iz Minhena...

“Imali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Borusija bila vrlo moćna i imala je dobre prilike za gol, ali je Manuel Nojer bio veoma dobar. Nakon odmora smo preuzeli kontrolu i dominirali. U trenucima kad smo bili najbolji, primili smo gol, tragično. Na kraju nam je nedostajalo malo sreće”, naglasio je trener Bajerna Jup Hajnkes.

Bonus video: