Predsjednik OFK Titograda pita: Zašto utakmice niste odložili na vrijeme?

"Nama nije jasno zbog čega su nadležni čekali do početka utakmica, kako bi ih odložili, kad su to mogli učiniti u petak 22. februara, kada je upozorenje izdato, kao što su to više puta do sada i učinili", kazao je on
1889 pregleda 1 komentar(a)
Sa utakmice OFK Titograd - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Sa utakmice OFK Titograd - Budućnost, Foto: Savo Prelević

Utakmice 21. kola Prve crnogorske Telekom fudbalske lige odložene su za utorak zbog nevremena - jakog vjetra - koji je zahvatio cijelu Crnu Goru.

Ono što je neobično i što je moglo da se izbjegne jeste način na koji su se mečevi otkazivali.

Iako su nepogode na vrijeme najavljene sa svih adresa, komisije fudbalskog saveza su čekale posljednji čas da odluče ono što su mogle da urade još u petak.

Tako su fudbaleri Rudara, recimo, morali da dođu do Radanovića, ili Petrovčani do Nikšića, kako bi se ispunila procedura, iako je bilo jasno da uslova za fudbal jednostavno nema...

Poseban slučaj je derbi, između OFK Titograda i Budućnosti, koji nije nije otkazan juče, kad i ostali mečevi, već - danas, mada je i juče bilo poznato da će vjetar biti dovoljno jak da onemogući igranje fudbala na ionako vjetrovitom Starom aerodromu.

Tim povodom, oglasio se predsjednik OFK Titograda Vladan Vujović, koji je za zvanični sajt kluba kazao da je bilo za očekivati da će "nadležni koji se bave organizacijom takmičenja Prve crnogorske fudbalske lige, u skladu sa zvaničnim upozorenjem Ministarsva unutrašnjih poslova, donijeti odluku o odlaganju kompletnog kola za dva dana, imajući u vidu da se time ne narušava kalendar takmičenja, a kamoli ugrožava regularnost".

"Ignorišući upozorenje MUP-a, pričinjena je finansijska šteta svim klubovima, kako onima koji su domaćini tako i onima koji gostuju. Vremenskim neprilikama izloženi su fudbaleri, novinari, pripadnici službi obezbjeđenja, službenih lica, osoblje koje učestvuje u organizaciji utakmica i što je najvažnije gledalaoci za čiju se prisutnost na utakmicama očajnicki borimo", naveo je Vujović.

"Nama nije jasno zbog čega su nadležni čekali do početka utakmica, kako bi ih odložili, kad su to mogli učiniti u petak 22. februara, kada je upozorenje izdato, kao što su to više puta do sada i učinili", kazao je on.

Vujović je podsjetio da je "orkanski vjetar u noći između petka i subote nanio veliku štetu na krovu objekta stadiona OFK Titograda.“

Bonus video: