Blater: Platini bi bio dobar predsjednik Fife

"Mišel je spreman, alo želi... Nedavno sam ga pitao da li želi, rekao mi je da još ne zna... ali mislim da duboko unutra, ono želi da bude predsjednik Fife".
50 pregleda 0 komentar(a)
Blater, Foto: Reuters
Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2012. 13:07h

Švajcarac Sep Blater, kojeg mnogi nazivaju "doživotnim vladarom fudbala", konačno je najavio dan kada će neko drugi biti na čelu Fife.

U intervju za magazin "Frans fudbal", predsjednik Svjetske fudbalske federacije izjavio da je bi prvi čovjek Uefe Mišel Platini bio "dobar predsjednik Fife" kada 2015. godine istekne njegov mandat.

"Mišel je spreman, alo želi... Nedavno sam ga pitao da li želi, rekao mi je da još ne zna... ali mislim da duboko unutra, on želi da bude predsjednik Fife".

Naravno, tek kada se Blater sam skloni...

"Naravno da bi Platini bio dobar predsjednik od 2015. godine. On ne bi bio isti predsjednik kao ja, jer svi smo različiti, ali bio bi dobar predsjednik", dodao je Švajcarac, koji je na čelu Fife od 1998. godine.

Blater je priznao da obavlja svoj posljednji mandat predsjednika Fife.

"Dođe tačka kada morate da se zaustavite. Iman snage, želje i volje da budem na čelu Fife do 2015. Želim do tada da razvijem neke projekte i pripremim teren za buduće generacije", rekao je Blater.

Nakon što je 1998. izabran za prvog čovjeka Fife, Izvršni odbor svjetske kuće fudbala u tri navrata je produžavao Švajcarcu mandat - 2002, 2007. i 2011.

Sep Blater ima 75 godina.

Bonus video: