Gvardiola: Čestitam Hetafeu

"Ništa ne sugeriše da je ekipa kriva, dobro su trenirali i odmorili se. Stvarali smo šanse, ali nije išlo", istakao strateg Katalonaca
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.11.2011. 12:29h

Barselona je neočekivano ostala bez bodova na gostovanju Hetafeu, pa sada Real ima šest bodova više, prvi put od sezone 2007/2008. godine.

Za dva kola je veliki derbi na “Santijago Bernabeu”. Iako su njegovi izabranici napravili veliki kiks, Pep Gvardiola je ostao miran.

"Ako rano uspijete da date gol, onda je lako, ali nama to nije pošlo za rukom ovoga puta. Ništa ne sugeriše da je ekipa kriva, dobro su trenirali i odmorili se. Stvarali smo šanse, ali nije išlo", rekao je Guardiola nakon prvog ovosezonskog poraza.

Bez obzira na bodovni zaostatak, strateg aktuelnog prvaka Evrope i Španije smatra da još sve nije gotovo.

"Moramo da čestitamo igračima Hetafea i iako mislim da nisu bili bolji, pobijedili su. Mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Uprkos porazu, ponovo ćemo se podići i pobjeđivati", jasan je Gvardiola.

Mišljenje trenera dijeli i napadač David Vilja.

"Ništa nije gotovo. Uskoro igramo međusobni duel i možemo ih pobijediti u Madridu. Međutim, šteta što smo im dozvolili da nam pobjegnu. Sada moramo da idemo od utakmice do utakmice. Imali smo prilike, nismo ih realizovali, ali treba reći da je i njihov golman bio dobar. Ne tražim bilo kakvo opravdanje, ali nismo iskoristili naše šanse i to nam se obilo o glavu", objasnio je Vilja.

Bonus video: