Ronaldo: Više bih volio trofej u Ligi šampiona ili Primeri

"Želim da osvojim nešto veće na klupskom nivou. Ne razmišljam o rušenju rekorda, već o Realu", kazao je Portugalac.
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2011. 12:46h

Kristijano Ronaldo je juče i zvanično primio Zlatnu kopačku za 40 postignutih golova u prošloj sezoni, ali je as Reala i portugalske reprezentacije kazao da bi nagradu mijenjao za trofej u Ligi šampiona ili titulu u Primeri.

“Ne bih osvojio ovu nagradu da nije bilo pomoći mojih suigrača", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je uzeo trofej sa 40 postignutih golova, odnosno 80 bodova. Iza njega našao se Mesi sa 31 pogotkom (62 boda). Treće mjesto podijelili su napadač Udinezea Antonio Di Natale i Bajernov Mario Gomes sa 28 golova (60 bodova), dok je peti Edinson Kavani iz Napolija sa 26 postignutih golova (52 boda).

Ronaldu su nagradu uručili legendarni Portugalac Eusebio i počasni predsjednik Real Madrid,a Alfredo Di Stefano.

"Želim da osvojim nešto veće na klupskom nivou. Ne razmišljam o rušenju rekorda, već o Realu. Smatram da je naša ekipa zrelija nego prethodnih godina i ima više samopouzdanja. Svi u ekipi moramo razmišljati jednako ako želimo dosegnuti naše ciljeve", dodaje Portugalac.

Ronaldo je Zlatnu kopačku dobio i 2008. godine u dresu Mančester junajteda, kada je postigao 31 gol. Sredinom prošle nedjelje je granicu od 100 postignutih pogodaka u dresu Reala, za nešto više od dvije godine u klubu.

"Imam 26 godina, ali i dalje svakodnevno učim nove stvari i preda mnom je još mnogo godina dobrog fudbala. Trenutno sam u klubu koji mi pruža mogućnost osvajanja trofeja, ali osim toga cilj mi je postati jedan od najboljih igrača svih vremena", otkrio je Ronaldo.

Ronaldo tvrdi da nije opsjednut trenutno najboljim igračem svijeta, Lionelom Mesijem.

"Nisam zabrinut zbog konkurencije Mesija. Volim da igram, ljudi me vole gledati i ne bih ama baš ništa oko toga mijenjao. Dobro je nadmetati se s najboljima. Volim dvoboje protiv Mesija, ali na timskom, ne individualnom nivou", zaključio je Portugalac.

Bonus video: