Ferguson iznenađen rasizmom u Premijer ligi

"Uopšte ne sumnjam šta se dogodilo između Evre i Suareza na “Enfildu”, ali FA ima odgovornost da to istraži", objasnio trener Mančester junajteda
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.10.2011. 14:41h

Aleks Ferguson, menadžer Mančester junajteda, izjavio je da je šokiran navodnom pojavom rasizma na engleskim terenima posljednjih nekoliko nedjelja.

Upravo je defanzivac "crvenih đavola" Patris Evra optužio napadača Liverpula Luisa Suareza za uvrede na rasnoj osnovi, a nakon toga se na udaru našao i kapetan Čelzija Džon Teri, koji je navodno, takođe, na rasnoj osnovi uvrijedio defanzivca QPR-a Antona Ferdinanda.

Oba slučaja trenutno ispituje Engleski fudbalski savez (FA).

"Uopšte ne sumnjam šta se dogodilo između Evre i Suareza na “Enfildu”, ali FA ima odgovornost da to istraži. Međutim, moram reći da sam iznenađen da se takve stvari uopšte događaju danas. Ne znam da li se radi samo o slučajnosti da su se poklopila dva slučaja. Nadajmo se da neće biti i trećeg, ovo je 2011. Godina. Ne mogu da vjerujem da uopšte postoje problemi oko rase s obzirom na broj tamnoputih igrača u ligi. Svi znaju kakav je njihov doprinos modernom fudbalu, tako da me iznenađuje sve što se događa", rekao je iskusni Škot.

Bonus video: