Nikšićani protiv novajlije testiraju svoje mogućnosti

Koliko su nikšićki „ plavo – bijeli“ tokom rekordno kratkih priprema uspjeli da uigraju tim, biće jasno nakon prvog meča novog šampionata.
53 pregleda 0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka Zeković
sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.08.2011. 07:58h

Sa novim trenerom, nekoliko povratnika i par igrača sa strane Sutjeska će se na otvaranju šestog šampionata Crne Gore suprostaviti Bokelju. Koliko su nikšićki „ plavo – bijeli“ tokom rekordno kratkih priprema uspjeli da uigraju tim, biće jasno nakon prvog meča novog šampionata.

Iz domaćeg tabora, kao što je to bila praksa do sada, ne stižu optimističke najave. S obzirom da su svjesni činjenice da i u organizacionom i u fizičkom smislu zaostaju za protivnikom. Ipak, bez obzira na sve, domaći će velikom borbenošću pokušati da nadoknade propušteno.

"U goste nam dolazi ozbiljan tim i organizovan klub. Podatak da su ljetnje pripreme odradili u Austriji dovoljno govori o našem današnjem protivniku. Svakako da ne treba zaboraviti činjenicu da su Kotorani bez problema izborili ulazak u prvoligaško društvo. Biće nam teško s obzirom da je iza nas samo desetak dana rada. U ovom trenutku ne možemo da pariramo protivnicima na fizičkom planu, međutim, dobro će nam doći prvenstvena pauza u petom kolu, da koliko-toliko spremni nastavimo takmičenje. Očekujem da ćemo protiv Bokelja igrati požrtvovano, uz dosta žara i volje. Dakle, upustićemo se u bespoštednu borbu", kazao je trener Sutjeske Dragan Lacmanović.

Bokelj se ozbiljno pripremao za nastup u eliti, a dio priprema proveo je u Austriji, gdje je ostvario dobre rezultate u prijeteljskim mečevima.

"Nemamo što da kalkulišemo, želimo da na startu ostvarimo što bolje rezultate. Znamo da je Sutjeska kasnije počela pripreme, ali će imati dovoljno svježine za prvi meč. Bitno je da što bolje krenemo, jer nakon gostovanja u Nikšiću slijedi teška serija - igraćemo protiv Budućnosti, Rudara, Zete i Mogrena", rekao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Kotorani ne mogu da računaju na povrijeđenog Vukotu Stojanovića i novajliju Luku Bakoča, koji će pauzirati zbog kartona.

Bonus video: