Vučinić na pregledima, Savićević oduševljen: Pravi potez Juvea

On je među pet-šest najboljih napadača na svijetu - rekao je Dejan Savićević za "Tutosport"
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2011. 12:21h

Mirka Vučinića ne dijele ni dani ni sati, već minuti od potpisa četvorogodišnjeg ugovora sa Juventusom - kapiten crnogorske reprezentacije je obaavio preglede u klinici "Fornaka" i na Institutu za sportsku medicinu, nakon kojih će i zvanično postati član najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Vučinić je na kliniku došao u društvu tim menadžera "bjankonera" Matea Fabrisa, a kasnije će biti predstavljen novinarima.

Ako sve bude u redu, već večeras bi mogao da se priključi novim saigračima u trening centru Vinovo i prvi put bude na raspolaganju novom treneru Antoniju Konteu.

Torinski "Tutosport", koji je naklonjen Juventusu, objavio je mini intervju sa legendom Milana Dejanom Savićevićem, a glavna tema je bio Mirko.

U naslovu teksta, novinar se igrao riječima i napisao "Fortenegerino" (forte je jak, Montenegrino je Crnogorac).

- Ovo je sjajan potez Juventusa, sa njim će "bjankoneri" ponovo da pobjeđuju. Vučinić je jak, on je među pet-šest najboljih napadača na svijetu. Sazreo je, a ovaj transfer će mu omogućiti da i definitivno pokaže kakva je klasa. I da je otišao u Čelzi ili Mančester junajted, ubijeđen sam da bi igrao, jer ima kvalitet za veliki klub - rekao je predsjednik FSCG.

Savićević je pričao o kvalitetima, ali i manama 27-godišnjeg Nikšićanina.

- Brz je, zna da dribla i da šutira. Važno je, međutim, da je fizički spreman. Nedostaci? Pitanje je da li ih ima. Kao i svi veliki igrači, ima malo neobičan karakter, sa kojim morate da znate kako da se izborite. Dobro je što je promijenio sredinu, ne bi valjalo da je ostao u Romi - zaključio je Savićević.

Galerija

Bonus video: