Bufon: Del Neri jedini nije kriv za loše rezultate

Golman Juventusa Điđi Bufon stao je u odbranu trenera Luiđija del Nerija, kome mnogi ne predviđaju da će ostati na klupi Stare dame po završetku razočaravajuće sezone.
0 komentar(a)
Bufon, Foto: Reuters
Bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2011. 18:02h

Golman Juventusa Điđi Bufon stao je u odbranu trenera Luiđija del Nerija, kome mnogi ne predviđaju da će ostati na klupi Stare dame po završetku razočaravajuće sezone. Pominju se mnogo nasljednici Del Nerija, a posljednji je Roberto Manćini, trenutno na klupi Mančester sitija.

“Manćini? To su teme za budućnost, ja samo razmišljam o narednom meču sa Lacijom. Moramo da pružimo maksimum da pobijedimo i ubijedimo čelnije kluba da Del Neri zaslužuje da ostane”, kaže Bufon braneći Del Nerija nakon remija sa Katanijom (2:2).

Bufon ističe da nije “pošteno da treneri uvijek plaćaju za loše rezultate”.

“Prvo se dogodilo Ćiru (Ferara), a onda Zakeroniju. Sad se već pominju mogući nasljednici Del Nerija. Za mene je on jedini koji nije kriv za loše rezultate. Uvijek sam sa njim imao lijep odnos, pun poštovanja”, dodaje Bufon.

Sve češće se pominje da će Bufon na ljeto napustiti Juventus, i preći u Romu.

“Ne razmišljam o odlasku, jer je za mene ove sezone bilo najvažnije da se ponovo fizički dobro osjećam, i da povratim ritam utakmica. Imam ugovor do 2013. godine, i ne razmišljam o drugim stvarima, a s obzirom na poziciju na tabeli posljednja stvar o kojima treba razmišljati su lične stvari. Želio bih sa Juvetusom ponovo da osvajam trofeje, nadam se da će to biti moguće”, zaključio je Bufon.

Bonus video: