Brnović: Poštujem policiju, zakon i red, ali treba imati više tolerancije prema navijačima

"Nakon incidenata u Nikšiću, bilo je saopštenja u kojima se naši najvjerniji navijači - "varvari" - nazivaju huliganima. Ne sviđaju mi se takvi termini. Među njima ima momaka koji su fakultetski obrazovani, to su nečiji sinovi, braća, prijatelji..."
2700 pregleda 4 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2019. 17:19h

Budućnost i Sutjeska sjutra u 18 sati pod Goricom igraju prvi meč polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu.

Nako nedavnog prvenstvenog duela kraj Bistrice (2:2) izbila je žestoka tuča između policije i navijača Budućnosti, "varvara", bilo je povrijeđenih na obje strane.

U najavi sjutrašnjeg meča, Brnović je pričao o tome koliko su navijači značajni za njegov tim, izrazivši nadu da će ambijent na stadionu biti fer i sportski.

"Otkada sam postao trener Budućnosti, jedan od mojih ciljeva bio je da vratimo jedinstvo i povjerenje između navijača i ekipe. Mislim da smo na dobrom putu. Ne treba da pričam koliko igračima znači podrška sa tribina", kazao je Brnović.

"Nakon incidenata u Nikšiću, bilo je saopštenja u kojima se naši najvjerniji navijači - "varvari" - nazivaju huliganima. Ne sviđaju mi se takvi termini. Među njima ima momaka koji su fakultetski obrazovani, to su nečiji sinovi, braća, prijatelji... Moja djeca navijaju za Budućnost, jednog dana će možda biti među tim navijačima i ne bi mi bilo svejedno da ih neko naziva huliganima. Poštujem policiju, zakon, red, ali treba pokazati više tolerancije za navijače, ne samo za "varvare", nego i "vojvode" čiji gest poštujem kada su dali podršku našim pristalicama", ističe Brnović.

Trener Podgoričana očekuje dobar ambijent.

"Vjerujem da ćemo svi uzivati, da će biti spektakl i na tribinama i terenu. Očekujem lijep ambijent, a pozvao bih sve koji dođu da gledaju derbi da navijaju fer i sportski", kazao je Brnović.

Bonus video: