Vujačić i Milić komandanti odbrane, turbo-vezisti Grblja

Ovo su igrači koji su obilježili minulu rundu crnogorskog fudbalskog šampionata
539 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Milić je najzaslužniji što je Budućnost primila samo 18 golova ove sezone, Foto: Filip Roganović
Stefan Milić je najzaslužniji što je Budućnost primila samo 18 golova ove sezone, Foto: Filip Roganović

Četiri remija i samo jedna pobjeda nekog tima (Rudar) u mečevima 32. kola Telekom 1. CFL, ali i priličan broj fudbalera koji su se istakli.

Ovo su igrači koji su obilježili minulu rundu crnogorskog fudbalskog šampionata:

Srđan Blažić (Iskra) - u sudijskoj nadoknadi vremena Danilovgrađani su osvojili važan bod protiv Sutjeske, prije toga su imali nekadašnjeg reprezentativca na golu koji je spriječio da prime drugi pogodak.

Stefan Milić (Budućnost) - tri dana nakon što je isključen u Nikšiću u Kupu, 18-godišnji kapiten Budućnosti ponovo je bio beskompromisan, “britak”, pravovremen, tačan...

Igor Vujačić (Zeta) - cijelo drugo poluvrijeme derbija Golubovčani su bili “u krilu” svom golmanu Namašku, ali imali su kapitena Vujačića koji je odbranu držao budnom. Zeta je izdržala pod Goricom.

Mirko Radišić (Lovćen) - tri pozitivna rezultata Cetinjana zaredom - prekasno da bi se izbjegao baraž za opstanak, ali još nije kada je u pitanju Evropa i trofej (finale Kupa).

Darko Bulatović (Sutjeska) - neprelazan protiv Iskre po lijevoj strani odbrane. Sutjeska je na kraju primila gol, ali je nastavila nevjerovatnu seriju - 25 vezanih mečeva bez poraza, u oba takmičenja. Titula je na vidiku.

Milija Golubović (Rudar) - neumorni vezista Pljevljaka načeo je mrežu Mornara. Rudar još ima nadu da može do opstanka bez baraža.

Andrija Kaluđerović (Lovćen) - nije dao gol u Petrovcu kao prije četiri dana u Kupu (4:0), ali je ponovo pod Malim brdom bio jedan od najboljih na terenu (0:0).

Vladan Bubanja (Sutjeska) - uradio ono i što je u njegovom opisu posla - držao balans na sredini terena, ali i ono što nije - postigao gol glavom, kojim je Sutjeska još za korak bliža tituli.

Irfan Šahman (Iskra) - dobra partija Iskre protiv Sutjeske, na čelu sa Šahmanom, koji se vratio nakon povrede. Nagrada (bod) stigla je u nadoknadi vremena.

Ivan Mijušković (Grbalj) - lijep pogodak Titogradu iz drugog plana, nakon sjajne akcije cijelog tima i perfektne povratne lopte Vukovića.

Draško Božović (Budućnost) - ušao na poluvremenu i podigao igru Budućnosti, gradio igru, ubacivao opasne lopte, propustio i dvije velike šanse. Možda bi bilo lakše za Budućnost da je igrao od početka.

Dejan Kotorac (Grbalj) - tri gola na dva posljednja meča 22-godišnjeg veziste, ukupno pet ove sezone. Pogodio mrežu Titograda nakon filigrantskog dodavanja Džugurdića.

Vojin Pavlović (OFK Titograd) - ako Podgoričani izbore plasman u Evropu, a na najboljem su putu, Pavlović će biti jedan od najzaslužnijih. Osam golova ove sezone iz veznog reda, među njima i izjednačenje u 89. minutu protiv Grblja.

Mamadu Mendi (OFK Titograd) - od početka do kraja je bio najagilniji u napadu, na kraju i asistencija za 2:2 protiv Grblja.

Milan Đurišić (Iskra) - u pravo vrijeme, na pravom mjestu - za 1:1 protiv šampiona, u sudijskom dodatku.

Elom Kođo (Rudar) - obilježio je jesen Rudara. Da li će morati da pripomogne i u baražu?

Ivan Vuković (Grbalj) - falio mu je samo gol - da je i on pogodio, Grbljani bi sad bili četvrti.

Radomir Đalović (Rudar) - devet golova ove sezone, od čega sedam na proljeće.

Bonus video: