Džudović i Vešović: Ekipa je spremna, atmosfera je prava, želimo pobjedu

"Zaboravio sam igračku karijeru onog trenutka kada sam postao trener. To je u ovom poslu jako važno. Nadam se, ipak, da ćemo sada biti uspješniji protiv Češke", rekao je Džudović
5293 pregleda 4 komentar(a)
Miodrag Džudović i Marko Vešović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Džudović i Marko Vešović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2019. 21:57h

Crnogorska fudbalska reprezentacija sjutra od 20.45 u Olomucu gostuje Češkoj, timu koji je u petak protiv Bugarske upisao prve bodove u kvalifikacijama za Euro.

Miodrag Džudović, vršilac dužnosti selektora nakon odlaska Ljubiše Tumbakovića, prisjetio se dvomeča protiv Čeha u baražu za Evropsko prvenstvo 2012.

Tada su uspješniji bili Česi, Džudović je igrao...

"Zaboravio sam igračku karijeru onog trenutka kada sam postao trener. To je u ovom poslu jako važno. Nadam se, ipak, da ćemo sada biti uspješniji protiv Češke", rekao je Džudović.

Dobio je šansu kada je malo ko očekivao - zbog okolnosti koje niko nije mogao da predvidi.

"Pet godina sam dio stručnog štaba, navikao sam na rad u reprezentaciji. Situacija koja se dogodila definitivno je imala uticaj na ekipu, pogotovo za utakmicu sa Kosovom. Međutim, uspjeli smo da tu utakmicu, koliko toliko, spasimo. Išli smo na pobjedu, ali smo osvojili bod što je u takvoj situaciji za nas bio dobar rezultat", kaže Džudović.

Crna Gora je u Olomuc došla da pobijedi.

"Nadam se da ćemo se konsolidovati. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo ostvariti dobar rezultat", jasan je Džudović.

Marko Vešović tvrdi da je atmosfera u reprezentaciji prava.

"Atmosfera je odlična s obzirom na to šta se sve izdešavalo prethodnih dana. Mislim da smo sve to zaboravili i okrenuli se novom izazovu. Željni smo da odigramo dobro i da ostvarimo dobar rezultat. Svaki bod je bitan i jedva čekamo da izađemo na teren. Prava smo ekipa, imamo pravi karakter, to ćemo i pokazati", kaže Vešović.

Češka je, prema riječima brzonogog veziste, ekipa koju karakteriše fizička snaga i visina igrača.

"Ono što je poznato svima kada su Česi u pitanju je ta njihova fizička snaga i izrazita visina igrača, što prilično usmjerava njihovu igru. Lično znam par pojedinaca, napadača Šika i desnog beka Kaderžabeka, koji prave razliku i donose kvalitet reprezentaciji. Analizirali smo ih, imaćemo i dodatnu analizu ali već znamo koje su njihove glavne karatkeristike. Pokušaćemo da iskoristimo sve što nam se ukaže da bi ostvarili dobar rezultat", rekao je Vešović.

Bonus video: