Milan traži čudo na "Emirejtsu"

Arsenal čeka "rosonere" nakon 2:0 u gostima...
0 komentar(a)
Milan - Arsenal, Foto: Reuters
Milan - Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2018. 11:14h

Arsenal je u dvomeč sa Milanom ušao nakon očajne serije igara i rezultata, ali prije sedam dana je pokazao da i tako ranjen i oslabljen može da bude dominantan.

Londonski tim je pobijedio sa 2:0 u Gradu mode i to je uradio tako rutinski da bi eliminacija na kraju bila senzacionalna, ali pred revanš na "Emirejtsu" Arsen Venger poziva ekipu na oprez:

"Ući ćemo u meč kao da nemamo prednost. Noga mora da nam bude na gasu od prvog do posljednjeg minuta", rekao je francuski trener.

Liga Evrope je jedino takmičenje u kojem Arsenal može da juri trofej ove sezone, ali je pitanje i koliko je to realno s obzirom na činjenicu da Pjer-Emerik Obamejang nema pravo nastupa, da se Aleksandr Lakazet oporavlja od povrede koljena...

"Ne smijemo ni da pomislimo da je gotovo", poručio je veški vezista Aron Ramzi.

Arsenal je prolog četvrtka slavio golovima Henriha Mhitarjana i Ramzija.

"Vidjeli smo koliko je jak Arsenal, ali ja nisam iznenađen. Jasno je da naša pozicija pred revanš nije dobra, ali znamo čiji dres nosimo, kakvu istoriju ima Milan i to moramo da branimo u Londonu", istakao je trener Milana Đenaro Gatuzo.

Atletiko Madrid, prvi favorit za trofej, ide u Moskvu nakon trijumfa od 3:0 u prvom meču protiv Lokomotive.

Dijego Simeone na put u Rusiju nije poveo Dijega Kostu i Kevina Gameira zbog povreda, kao ni Stefana Savića koji se oporavlja i trebalo bi brzo da bude spreman za povratak na teren.

"Dobro me znate - u mečevima na ispadanje opuštanja ne smije da bude. Uvijek brinem, uvijek sam oprezan i nadam se da će ekipa u revanšu igrati kao što je to bio slučaj u prvoj susretu - sa velikim entuzijazmom", poručio je Simeone.

Borusija ide u Austriju nakon poraza od 2:1 na svom terenu od Salcburga, dok Lacio mora da pobijedi u Kijevu ako želi da eliminiše Dinamo (u Rimu nije bilo pobjednika - 2:2)...

Parovi

Lokomotiva - Atletiko 17.00 (prvi meč 0:3)

Atletik Bilbao - Marsej 19.00 (1:3)

Dinamo Kijev - Lacio 19.00 (2:2)

Viktorija Plzenj - Sporting 19 (0:2)

Zenit - Lajpcig 19.00 (1:2)

Arsenal - Milan 21.05 (2:0)

Lion - CSKA Moskva 21.05 (1:0)

Salcburg - Borusija Dortmund 21.05 (2:1)

Bonus video: