Što je mnogo, mnogo je: Četiri minuta odlučivali da li je gol ili ne

Na meču između Giužua i Hebeija sudijama je trebalo čak 3 minuta i 55 sekundi da odluče da li da priznaju ili ne priznaju pogodak domaćina
74 pregleda 0 komentar(a)
hebei, Foto: Printscreen
hebei, Foto: Printscreen
Ažurirano: 13.03.2018. 13:00h

Gol ili ne – da bi se riješile neke fudbalske dileme, uvodi se postepeno video-tehnologija.

U Kini je, naravno, sve što ima veze sa tehnologijom prihvatljivo, ali upotreba ne ide baš najbolje.

Na meču između Giužua i Hebeija sudijama je trebalo čak 3 minuta i 55 sekundi da odluče da li da priznaju ili ne priznaju pogodak domaćina.

Na kraju su odlučili da je gol regularan, ali je Guižu izgubio 3:2.

“Prihvatam novu tehnologiju, ona otklanja sve sumnje u regularnost. Ali mislim da pretjerana upotreba uništava fudbal”, kazao je trener domaćih Gregorio Manzano.

“Teško je donijeti neke odluke na terenu. Jesam za to da se koristi VAR tehnologija, ali razumno. Predugo smo čekali da sudija donese odluku. Treba ograničiti tu tehnologiju i broj puta koji se može upotrijebiti u toku meča. Ponekad nema smisla da na svaku intervenciju igrača ili trenera sudija ide da provjeri odluku”, rekao je Manuel Pelegrini, koji je sada trenira Hebei.

Sporni momenat se dogodio na startu drugog dijela, kada su domaći izjednačili rezultat na 1:1, golom Du Veija, a sudije su provjeravale da li se prethodno radilo o ofsajdu ili ne.

Sudijska nadoknada je zbog toga iznosila čak devet minuta, a u četvrtom minutu dodatka gosti su i došli do pobjede, golom Ezekijela Lavecija.

Bonus video: