Imobile u klubu 100, najzad pravi De Liht

Italijanski reprezentativac piše istoriju rimskog kluba, holandski as junak Juvea protiv Torina
1378 pregleda 0 komentar(a)
Ćiro Imobile, Foto: Reuters
Ćiro Imobile, Foto: Reuters

Imao je Lacio i atraktivnije napadače od Ćira Imobilea, imao je bez sumnje i veće majstore nego što je 29-godišnji Napolitanac, ali ovo je period kada rimski klub teško može da se zamisli bez nekadašnjeg igrača Đenove, Torina, Borusije iz Dortmunda, Sevilje...

Imobile je prvi strijelac Serije A sa 13 golova, posljednji je upisao prije dvije noći protiv Milana i proslavio jubilej - postigao je 100. pogodak za „nebesko-plave” u svim takmičenjima od kada je stigao 2016. godine.

Ćiro je odranije šesti najbolji strijelac u istoriji kluba - ispred su samo Silvio Piola (145), Đuzepe Sinjori (126), Đorđo Kinalja (119), Bruno Đordano (111) i Tomazo Roki (105). Daleko iza je ostavio Renca Garlaskelija sa 76, Gorana Pandeva (64), Miroslava Klosea sa 63...

Ovo kolo će se pamtiti i po debitantskom golu Matajsa de Lihta za Juventus - uradio je to u trijumfu u gradskom derbiju protiv Torina.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Vaclik (Sevilja) - Atletiko Madrid je tražio tri boda u Sevilji, osvojio je samo jedan samo zahvaljujući bravuroznom češkom čuvaru mreže. Vaclik je odbranio nekoliko zicera, kao i penal...

ODBRANA

Sojundžu (Lester) - projektovan je kao zamjena za Harija Megvajera, ali teško da je iko u Lesteru vjerovao da će se turski štoper tako dobro uklopiti. Protiv Kristal Palasa je postigao i prvi gol u dresu „lisica” koje drže treće mjesto u Premijer ligi.

Džaglar Sojundžu
Džaglar Sojundžu(Foto: Reuters)

Voker (Mančester siti) - povratak u startnih 11 je obilježio asistencijom, a onda i golom u komplikovanoj utakmici sa Sautemptonom.

De Liht (Juventus) - napokon i da Holanđanin probije barijeru. Nakon velikih kritika, skrivljenih penala..., došao je i momenat da bude junak - i to u torinskom derbiju.

SREDINA

Pulišić (Čelsi) - sada već podsjeća na momka koji je skrenuo pažnju fudbalske Evrope dok je nosio dres Borusije iz Dortmunda.

Žoržinjo (Čelsi) - magična asistencija kod pogotka Tamija Ejbrahama pokazuje da u njegovim nogama ima i nečeg brazilskog, iako u domovini nikada nije dobio pravu šansu.

Žoržinjo
Žoržinjo(Foto: Reuters)

Kampanja (Levante) - njegovim golom je počeo veliki preokret Levantea u duelu sa Barselonom.

Vent (Borusija Menhengladbah) - nije švedski vezista poznat po tome što daje golove, ali upravo je on bio strijelac jednog od dva pogotka u Leverkuzenu. Borusiji trenutno ide sve, zato je i lider Bundeslige...

NAPAD

Imobile (Lacio) - od napadača koji igraju u pet najjačih evropskih liga samo je Robert Levandovski dao više golova od Imobilea ove sezone u svim takmičenjima.

Mane (Liverpul) - Senegalac se nikada ne predaje. Nagrađen je tako što je postao junak Liverpula na gostovanju Aston Vili.

Sadio Mane
Sadio Mane(Foto: Reuters)

Lukaku (Inter) - već je devet puta tresao mrežu rivala u Seriji A. Priča o tome da ima očajan prvi kontakt s loptom možda i jeste tačna, ali podatak da je do sada u karijeri dao preko 250 golova govori da je poznatiji kao nemilosrdan golgeter.

Bonus video: