Nema odbrane od Iličića i Papua Gomesa

Tandem Atalante djeluje nezaustavljivo, Vilijan predvodio Čelsi u londonskom derbiju, Bajern živi od golova 18-godišnjaka
1175 pregleda 0 komentar(a)
Majstor: Alehandro Gomes, Foto: Beta/AP
Majstor: Alehandro Gomes, Foto: Beta/AP

Fudbal koji je u nedjelju demonstrirala Atalanta bio je melem za oči svima, jedino je na suze natjerao navijače Milana, čiji tim je deklasiran u Bergamu.

Moglo je da bude i gore za "rosonere" od 5:0, ali je 90 minuta bilo dovoljno da Alehandro Gomes i Josip Iličić samo podsjete sve u italijanskom fudbalu da su u Atalanti samo zato jer to žele, a ne iz razloga što nemaju kvalitet za veći klub.

Gomes se poigrao sa bivšim saigračem Andreom Kontijem kada je pogodio za 1:0, a kasnije je stvari u svoje ruke preuzeo slovenački majstor, dvostruki strijelac.

Fudbalski vikend u najjačim ligama je obilježio i golman Atletik Bilbaoa Unaj Simon čudesnim odbranama protiv Reala, kao i Čelsijev Vilijan, junak velike pobjede nad Totenhemom.

GOLMAN

Simon (Atletik Bilbao) - došao je u Madrid sa samo jednim ciljem - da zaustavi Real. I uspio je, uz mnogo sreće. Zaustavio je Krosa, Benzemu, Ramosa...

ODBRANA

Bojata (Herta) - nije mnogo timova sačuvalo mrežu protiv Borusije iz Menhenghadbaha ove sezone. Herta, predvođena iskusnim Belgijancem, stala je na put Menšu u Berlinu.

Ridiger (Čelsi) - u londonskom derbiju protiv Totenhema se vidjelo koliko je bitan za odbranu Čelsija. Nisu ga poremetile ni rasističke uvrede - Njemac je odigrao bez greške.

Kolarov (Roma) - prekidi su njegov zaštitni znak. Majstorijom iz slobodnog udarca u Firenci je još jednom potvrdio koliko je bitan za "vučicu".

SREDINA

Vilijan (Čelsi) - čovjek odluke u teškom momentu za "plavce". Čelsi se suprotstavio Totenhemu nakon dva vezana poraza, a onda je dočekao jednu od najboljih partija Vilijana od kada je 2013. stigao na "Stamford bridž".

Vilijan
Vilijan pogađa iz penala protiv Totenhema(Foto: Beta/AP)

Iličić (Atalanta) - u duelu jedan na jedan je često nezaustavljiv, odbrana Milana kao da nije odradila domaći zadatak u pripremi utakmice... Slovenac je bio dvostruki strijelac, jednom je asistirao u goleadi.

Gomes (Atalanta) -..., još jedan Atalantin majstor, još jedan igrač od kojeg nema spasa kada igra u top formi.

Edegord (Sosijedad) - pronašao je sebe u San Sebastijanu. Čini se da je samo pitanje momenta kada će Norvežanin napraviti iskorak u karijeri.

NAPAD

Korea (Atletiko Madrid) - Dijego Simeone ga je i uveo protiv Betisa da promijeni ritam utakmice, ali vjerovatno nije ni slutio da će mu se izmjena isplatiti u prvom kontaktu s loptom omalenog napadača. Dao je gol za 1:0, potom i asistirao.

Grizman (Barselona) - došao je momenat da i on dodirom klase otvori Barsinu utakmicu. Načeo je Alaves i najavio ubjedljiv trijumf.

Antoan Grizman
Grizman i Mesi(Foto: Beta/AP)

Cirkze (Bajern) - do prošle srijede je bio nepoznanica, onda je s dva pogotka protiv Frajburga i Volfsburga imao veliki doprinos u finišu 2019. godine.

Bonus video: