Počeli sa 0:4 u Zagrebu, stigli među osam najboljih: Atalanta leti visoko na krilima Iličića

Razigrani i efikasni tim iz Bergama na Mestalju je stigao sa velikih 4:1 iz prvog meča, nije ni pokušao da je brani, niti želi da igra na taj način – slavio je i na Mestalji, rezultatom 4:3
2395 pregleda 0 komentar(a)
Iličić daje gol iz penala, Foto: Uefa/AP
Iličić daje gol iz penala, Foto: Uefa/AP
Ažurirano: 10.03.2020. 22:58h

Razigrana i efikasna Atalanta na Mestalju je stigla sa velikih 4:1 iz prvog meča, nije ni pokušala da je brani, niti želi da igra na taj način – slavila je i na Mestalji, rezultatom 4:3, uz nezaboravnu partiju Josipa Iličića, koji je postigao četiri gola.

Bez pomoći navijača, Valensija je bila bespomoćna u duelu sa timom iz Bergama, koji je nastavio nevjerovatan pohod u Ligi šampiona i u debitantskoj sezoni se plasirao u četvrtfinale.

Već u drugom minutu, Iličić se serijom sjajnih driblinga oslobodio čuvara prije nego što ga je oborio Dijakabi.

Slovenac je pogodio sa bijele tačke i već tada je bilo jasno da je Atalanta završila posao.

Kevin Gameiro je vratio tanku nadu Valensiji, a sve je definitivno riješio Iličić drugim golom uz penala u finišu poluvremena.

Domaćin je za prolaz morao da postigne pet golova za 45 minuta, a to je ipak naučna fantastika, i pored toga što odbrana Atalante nije klasična italijanska – čvrsta i „namazana“.

Gameiro i Feran Tores su to iskoristili da preokrenu na 3:2, da bi sjajni Iličić stupio na scenu – prvo het-trik, pa poker golova za novu pobjedu italijanske senzacije.

Atalanta je do četvrtfinala Lige šampiona došla nakon što je doživjela tri poraza na prva tri meča grupne faze, u četvrtom kolu osvojila prvi bod, a u debitantskom nastupu na najvećoj sceni izgubila od Dinama u Zagrebu 4:0.

Bonus video: