Uefa predlaže: Fajnl-for Lige šampiona i Lige Evrope

U utorak će biti poznato i šta će biti sa Evropskim prvenstvom. Danima kroz medije kruže dvije opcije - odlaganje šampionata za 2021. godinu ili pomjeranje za decembar
5552 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Koronavirus je stopirao fudbal u Evropi. Mnoge lige su suspendovane, ne igra se Liga šampiona, ni Liga Evrope, održavanje Evropskog prvenstva je neizvjesno, a pitanje koje se postavlja ovih dana jeste - koji su naredni koraci?

Uefa je za utorak zakazala sastanak putem video linka, nakon kojeg će mnoge stvari biti jasnije. Do tada postoje brojne spekulacije, a španski As danas piše da evropska kuća fudbala planira da u Istanbulu i Gdanjsku organizuje fajnl-for Lige šampiona, odnosno Lige Evrope.

Taj predlog Uefa će u utorak iznijeti pred 55 fudbalskih federacija Evrope.

Generalni sekretar Uefe, Đorđo Marketi predložiće da se u četvrtfinalu Lige šampiona odigra jedan meč na neutralnom terenu, dok bi se polufinale i finale igralo u razmaku od tri-četiri dana u Istanbulu. Isti princip bi se primjenio i na Ligu Evrope, čija bi se završnica igrala u Gdanjsku. Time bi se, smatraju u Uefi, dobilo više vremena i za domaće šampionate da se privedu kraju.

U utorak će biti poznato i šta će biti sa Evropskim prvenstvom. Danima kroz medije kruže dvije opcije - odlaganje šampionata za 2021. godinu ili pomjeranje za decembar.

Bonus video: