Ovo je plan Uefe za fudbalsku sezonu: Nema prekida, ni termina za kraj

"Tajms" tvrdi, pozivajući se na izvore iz Uefe, da će se fudbal, ako treba, igrati i u avgustu, pa i u septembru, do kada se očekuje da će se smanjiti ili nestati opasnost od koronavirusa, samo da se sezona završi
4387 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Atletika na Enfildu, Foto: AP
Navijači Atletika na Enfildu, Foto: AP

Naslanjajući se na nedavni intervju predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina italijanskoj "Republici", engleski "Tajms" piše da je evropska kuća fudbala odlučila da se sezona 2019/20 jednostavno - mora završiti.

"Tajms" tvrdi, pozivajući se na izvore iz Uefe, da će se fudbal, ako treba, igrati i u avgustu, pa i u septembru, do kada se očekuje da će se smanjiti ili nestati opasnost od koronavirusa, samo da se sezona završi.

To važi i za Ligu šampiona i Ligu Evrope...

Taj plan podrazumijeva modifikaciju sezone 2020/21.

Odluka da odloži EURO 2020 za godinu košta organizatore oko milijardu eura, a računa se da bi definitivno prekidanje sezone, umjesto njenog naknadnog okončanja, Uefu i nacionalne saveze koštalo još nekoliko milijardi.

Samo Premijer liga bi izgubila oko milijardu eura.

Ovaj plan podržao je Gordon Tejllor, predsjednik Udruženja engleskih profesionalnih fudbalera:

"Mislim da svi moramo da budemo fleksibilniji kako bi se ova sezona završila, bez obzira na to koliko dugo trebalo čekati njen nastavak i kraj. U Engleskoj je na kocki jako puno novca, što bi imalo strašan uticaj na fudbal u budućnosti", kazao je Tejlor.

Bonus video: