Gigs: Fergijev "fen" izbjegla su samo četiri fudbalera

Samo Brajan Robson, Erik Kantona, Roj Kin i Kristijano Ronaldo nisu osjetili bijes ser Aleksa Fergusona
4710 pregleda 2 komentar(a)
Samo su Kantoni tolerisane utakmice "praznog hoda", Foto: Daniel Cole
Samo su Kantoni tolerisane utakmice "praznog hoda", Foto: Daniel Cole
Ažurirano: 10.05.2020. 22:33h

Ikona Mančester junajteda i selektor Velsa, Rajan Gigs, prisjetio se slavnih igračkih dana tokom dvije decenije uspjeha u velikom klubu ere ser Aleksa Fergusona.

Gigs smatra da je jedan od najvećih trenera svioh vremena imao različit odnos prema igračima.

"Mislim da je ser Aleks volio sjajne igrače i bio popustljiviji prema njima. Smatram da su samo četvorica izbjegla njegov "fen", kako smo mi igrači nazivali njegovo unošenje u lice i glasna upozorenja. To se dešavalo uvijek kada bi Ferguspon smatrao da igrač ne igra onako kako bi trebalo", objasnio je Gigs i dodao:

"Brajan Robson, Erik Kantona, Roj Kin i Kristijano Ronaldo jedini su igrači koji nisu znali za "fen". To mislim da je iz razloga jer su oni na svoj način dobijali utakmice, ili bi besprijekorno odradili svoje zadatke na terenu. I dok su ostala trojica sve radila po unaprijed zacrtanim savjetima Fergusona, Kantona je bio izuzetak i u tom pravilu".

"Bilo je utakmica da niti je trčao, niti išta radio na terenu. I dok smo mi ostali igrači očekivali salvu bijesa Fergusona prema njemu, ona bi izostala. Ferguson je znao da će Kantona to vratiti već na sljedećoj utakmici ili u jednom trenutku inspiracije. Tako bi i bilo, jer bi Erik već naredne sedmice stvarao magiju na terenu", zaključio je Gigs.

Bonus video: