Kraj Lige šampiona i Lige Evrope u jednom gradu?

Oba takmičenja su prekinuta u martu zbog koronavirusa

1186 pregleda 0 komentar(a)
Pehar Lige šampiona, Foto: AP
Pehar Lige šampiona, Foto: AP

UEFA planira da završi Ligu šampiona i Ligu Evrope igranjem svih krugova takmičenja od četvrtfinala nadalje u jednom gradu, tvrdi predsjednik španskog Hetafea Anhel Tores.

Oba takmičenja su prekinuta u martu zbog koronavirusa. Finale Lige šampiona, koje je bilo predviđeno da se igra u Istanbulu, kao i finale Lige Evrope, koje bi trebalo da se igra u Gdanjsku, takođe su odloženi.

"Uefina ideja je da se u Ligi šampiona i Ligi Evrope igraju, počevši od četvrtfinala, po jedna utakmica u jednom gradu, ali ništa još nije službeno potvrđeno", kazao je Tores za radio "Cadena COPE" u petak.

"Ta odluku donijeće se na sastanku Izvršnog odbora Uefe 17. juna."

"Uspostavljena je radna grupa uz učesšće predstavnika liga i klubova s ciljem da se razmotri kalendar i format koji bi nam omogućili da završimo aktuelnu sezonu. Razmatraju se različite opcije i za sada nije donijeta nikakva odluka", objavila je UEFA.

Prve utakmice osmine finala Lige Evrope između Hetafea i Intera u Milanu, te između Sevilje i Rome u Sevilji, nisu odigrane zbog koronavirusa.

Ostalih šest prvih utakmica osmine finala su završene.

U Ligi šampiona treba da se odigraju i revanši osmine finala Juventus - Lion, Mančester siti - Real, Barselona - Napoli i Bajern - Čelsi.

Atletiko Madrid, PSŽ, Atalanta i Lajpcig već osigurali mjesto među osam najboljih.

"Sky Sport Italia" tvrdi da UEFA želi da nastavi takmičenje u Ligi šampiona 7. i 8. avgusta preostalim revanš utakmicama osmine finala.

Bonus video: