Šampion oživio: Šest furioznih minuta za pobjedu poslije 97 dana

Šampion je imao problema u prvom poluvremenu da bi za šest furioznih minuta drugog dijela slomio otpor gostiju

619 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Milan Šapurić
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Milan Šapurić

Sutjeska je napokon dočekala pobjedu, koju je čekala 93 dana, a Grbalj novim porazom sa obje noge zakoračio u niži rang.

Šampion je imao problema u prvom poluvremenu da bi za šest furioznih minuta drugog dijela slomio otpor gostiju.

"Izgledali smo dobro nakon duže vremena, stvarali šanse, poveli. Oni su ipak uspjeli da brzo odgovore na naše vođstvo izjednače. I pored toga u nastavku smo bili na visini zadatka i lako stigli do ubjedljive pobjede. Idemo dalje, uglavnom mislimo na Kup, tu je šansa da osvojimo trofej, jer je prvenstvo izgubljeno. Ipak, igraćemo do kraja", kazao je napadač Sutjeske Božo Marković, dvostruki strijelac.

Tim Nikole Rakojevića je propustio nekoliko dobrih situacija do 41. minuta, kada je Božo Marković efektno glavom pogodio za vođstvo, nakon centaršuta Kojaševića.

Gosti su, iznenada, iz prve opasnije akcije uzjednačili nepuna dva minuta kasnije. Giljen je zaustavio Đorđija Vukčevića, lopta se odbila do Nemanje Kartala, koji nije mogao da pogriješi.

Domaćin nije ušao u nervozu, uprkos negativnom rezultatu na poluvremenu, pokušavali su Marković, Osmajić, Košajević i Grivić, prije nego što je Vladan Bubanja u 67. minutu, na dodavanje Nedića, bio precizan za 2:1.

U 70. minutu Marković se drugi put upisao i riješio meč, da bi konačan rezultat postavio Marko Ćetković iz penala, koji je izborio Vučić tri minuta kasnije.

"Biće teško izboriti opstanak, ali borićemo se do kraja", kazao je trener Grblja Marko Vidojević.

Bonus video: