Lisabonsko fudbalsko ludilo: Ovako će izgledati završnica Lige šampiona

Žrijeb kvalifikacija za narednu sezonu održaće se sredinom jula u Nionu

4193 pregleda 0 komentar(a)
Pehar Lige šampiona, Foto: AP
Pehar Lige šampiona, Foto: AP

Ukoliko se ne dogodi neočekivani obrt za 48 sati, Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) u srijedu će objaviti novi format završnice evropskih takmičenja, koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Nakon revanš utakmica osmine finala Lige šampiona, koje će se igrati 7. i 8. avgusta - Juventus - Lion (0:1), Barselona - Napoli (1:1), Bajern - Čelsi (3:0) i Mančester siti - Real Madrid (2:1), elitno takmičenje preseliće se u Lisabon, gdje će se igrati četvrtfinale, polufinale i finale, piše "Skaj".

Četvrtfinalni mečevi na rasporedu su 12, 13, 14. i 15. avgusta. Polufinale će se igrati 18. i 19, a finale 23. avgusta. Domaćin finalnog meča ove godine trebalo je da bude Istanbul. Umjesto toga u Tirskoj će se igrati finale 2021. godine.

U istom formatu odigraće se i Liga Evrope, s tim da će domaćini četvrtfinalnih i polufinalnih duela biti njemački gradovi Duizburg, Gelzenkirhen, Dizeldorf i Keln, u kome će se igrati finale, 21. avgusta.

Super kup Evrope održaće se u Budimpešti 24. septembra, javlja "Skaj".

Takođe, žrijeb kvalifikacija za narednu sezonu održaće se sredinom jula u Nionu.

S obzirom na to da tada mnoga prvenstva neće biti završena, žrijeb će se obaviti bez imena svih timova - npr. prvak Crne Gore protiv prvaka Škotske...

Bonus video: