Test karaktera i zrelosti za Budućnost, može li Titograd da se pokrene u Nikšiću

Na programu 28. kolo Crnogorske Telekom fudbalske lige - Budućnost nakon teškog poraza od Iskre u prošlom kolu ide u Pljevlja, Sutjeska protiv OFK Titograda

1280 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost na ispitu protiv Rudara, Foto: Savo Prelević
Budućnost na ispitu protiv Rudara, Foto: Savo Prelević

Budućnost je u petak ostala dužna navijačima, poraz od 4:1 u Danilovgradu (prvi nakon 223 dana) nije nikom prijao, a već danas lider ima novi ispit - u Pljevljima protiv Rudara.

„Plavi” su izgubili prvi put još od novembra i duela sa Zetom, ali mjesta za paniku nema niti bio smjelo da ga bude, jer su 15 bodova udaljeni od drugoplasirane Sutjeske.

- Niko ne voli da gubi, ali i to mora nekada da se desi. Krivo nam je zbog rezultata protiv Iskre i moramo da odreagujemo - dugujemo to sebi, stručnom štabu, upravi kluba i navijačima. Biće prava Budućnost u Pljevljima - rekao je kapiten Podgoričana Stefan Milić.

Novi defanzivac zagrebačkog Dinama očekuje motivisani Rudar, a Budućnost mora da se trgne uprkos problemima sa sastavom. Neće biti suspendovanih Petra Grbića, Draška Božovića i Aleksandra Vujačića, povrijeđen je Igor Ivanović...

- Biće zahtjevna utakmica. Rudar je dobar tim, to je pokazao prije pauze zbog koronavirusa. Siguran sam da će protivnik biti motivisan, ali moramo da budemo i mi. Kvalitet je svakako na našoj strani - kaže Milić.

MARKOVIĆ: MORAMO DA SE PRILAGODIMO

I Rudar ima problema oko tima. Vjerovatno ni trener Edis Mulalić ne zna koga će večeras imati na raspolaganju, ali sigurno je da će nedostajati Velizar Janketić i Vule Vujačić, strijelci 17 prvenstvenih golova ove sezone.

- Pred nama je mnogo težak zadatak, protiv najbolje ekipe u ligi. Svi znamo šta bi za nas značila tri boda - ističe vezista Rudara Danilo Marković. Rudar je u krizi, nakon pauze ima tri poraza i remi, postigao je samo jedan gol, pa opet brine o opstanku.

- Fale nam dvojica igrača, najbolji strijelci. Janketić i Vujačić su mnogo bitni za stil igre koji gajimo, ali moramo da se prilagodimo i počnemo da uzimamo bodove i bez njih - jasan je Marković, koji je ponikao u Budućnosti.

TITOGRADU GORI POD NOGAMA, KOM NA “TREŠNJICI”

Sutjeska je na minus 15 u odnosu na Budućnost, ima četiri boda više od trećeplasirane Iskre. Gledajući tabelu pred okršaj kraj Bistrice, nema dileme da su bodovi potrebniji OFK Titogradu. Podgoričani su u zoni baraža za opstanak, imaju pet bodova manje od Petrovca koji je iznad crte...

- Vrijeme je da pokažemo da li i koliko možemo. Igramo protiv aktuelnog šampiona, a pozicija na tabeli nije baš najbolja. Ovaj meč bi u slučaju pozitivnog rezultata mogao da bude važan na psihološkom planu - rekao je jedan od aduta OFK Titograda Balša Banović.

Sutjeska igra drugi od tri meča zaredom na svom terenu. U prošlom kolu je savladala Grbalj (4:1), a u nedjelju će ugostiti Zetu.

- Nećemo potcijeniti Titograd, u to sam siguran. Ohrabruje partija protiv Grblja, vjerujem da će naša forma biti sve bolja - poručio je defanzivac Nikšićana Nemanja Nedić.

Zanimljivo će biti i u Golubovcima gdje se sastaju Zeta i Kom. Domaćin želi da zadrži korak za trećeplasiranom Iskrom, a Zlatičani vjeruju da je vrijeme da slave nakon četiri utakmice u kojima su tri puta remizirali.

- Kom igra dobar fudbal i mislim da ne zaslužuje pretposljednje mjesto na tabeli - navodi Stefan Vukčević iz Zete.

Podgorica nakon dva vezana remija čeka Petrovac koji je u posljednja dva kola pobjedama nad Iskrom (4:1) i Rudarom (2:0) napravio veliki korak ka opstanku, dok je Iskra apsolutni favorit protiv Grblja u Danilovgradu...

Parovi 28. kola

SUTJESKA - OFK TITOGRAD 18.00

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica).

RUDAR - BUDUĆNOST 20.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica).

ZETA - KOM 20.00

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica).

PODGORICA - PETROVAC 20.00

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje).

ISKRA - GRBALJ 20.00

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica).

Bonus video: