Dominacija Poljaka: Levandovski igrač sezone

As iz Varšave, koji u avgustu slavi 32. rođendan, prigrabio je svoju osmu „salataru” - šestu sa Bajernom, a ima i dvije sa Borusijom Dortmund

422 pregleda 0 komentar(a)
Dao 33 gola na 30 utakmica i oborio lični rekord: Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Dao 33 gola na 30 utakmica i oborio lični rekord: Robert Levandovski, Foto: Beta/AP

Bajern je osmi put zaredom šampion Njemačke, a sezonu je obilježio Robert Levandovski, koji je izabran za najboljeg fudbalera Bundeslige.

Leva je dao 33 gola na svega 30 utakmica i tako oborio sopstveni rekord u Bundesligi, jer se u sezonama 2015/2016. i 2016/2017. zaustavljao na koti 30.

As iz Varšave, koji u avgustu slavi 32. rođendan, prigrabio je svoju osmu „salataru” - šestu sa Bajernom, a ima i dvije sa Borusijom Dortmund.

Uzgred, veliki je favorit da osvoji Zlatnu kopačku, nagradu za najefikasnijeg igrača na Starom kontinentu.

Ima 66 bodova (golovi u „ligama petice” imaju koeficijent dva, u ostalim 1,5 ili 1), a najbliži pratilac mu je Ćiro Imobile iz Lacija sa 54.

Tu nagradu je tri puta zaredom, a ukupno šest, osvajao Lionel Mesi, ali je daleko od Leve, jer na sedam kola do kraja Primere ima 42 boda.

Šansu da skine Poljaka sa trona, uz Imobilea, ima još samo četvorostruki laureat Kristijano Ronaldo. Do kraja Serije A je 11 kola, a as Juventusa je do sada tresao mrežu 22 puta.

Bonus video: